Pod metalic provizoriu spre Valea Drăganului. Circulația va fi din nou închisă

După trei luni de la prăbușirea podului din Valea Drăganului, Consiliul Județean va amenaja un pod metalic temporar. Podul aflat la intrare în Valea Drăganului s-a prăbușit în 4 mai când muncitorii de la firma ARL, cea care se ocupă de proiectul european de reabilitare a Drumului Apusenilor, lucrau la pilonii de susținere.  În tot acest timp a fost improvizat un pod care însă a devenit impracticabil din cauza debitului mare al apei. 

Acum circulația va fi din nou interzisă până se va monta podul provizoriu, asta însemnând o perioadă de 5-7 zile. 

”În localitatea Valea Drăganului, pe drumul județean 764B, în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare ce vizează Drumul Apusenilor, au demarat și se află în plină derulare lucrările de instalare a unui pod metalic provizoriu peste râul Crișul Repede, cu o deschidere de 17 metri. În acest context, pe perioada desfășurării lucrărilor de instalare, circulația rutieră pe acest drum județean va fi temporar restricționată, cu începere de joi, 20 august, ora 12, pe o perioadă cuprinsă între 5 și 7 zile”, potrivit Consiliului Județean.

Refacerea acestui pod reprezintă o cheltuială suplimentară pentru Consiliul Județean, de aproximativ 500.000 de euro. 

ARL Cluj a câștigat contractul din fonduri europene pentru reabilitarea Drumului Apusenilor în valoare de 160.000.000 lei. Inițial, planul era ca acest pod să fie consolidat, însă când muncitorii au demarat aceste lucrări, pilonii de susținere au cedat. Astfel că va fi nevoie de construcția unui nou pod, ceea ce va determinat apariția unor cheltuieli suplimentare de aproximativ 500.000 de euro.

Consiliul Județean Cluj recomandă participanților la trafic ca, pe toată perioada desfășurării lucrărilor și a închiderii temporare a circulației rutiere publice pe acest drum județean, să folosească următoarele rute alternative:

Drum forestier Drăgan – Poieni, pentru autovehiculele de până la 18 tone;

DC 131 Tranișu – Bologa, pentru autovehiculele de până la 7,5 tone;

Baraj Drăgan – Remeți – Munteni – Bulz, pentru autovehiculele de mare tonaj.

Adauga comentariu