PNL Cluj susține la Florești un candidat condamnat penal

Un mare ghinion i-a lovit pe locuitorii comunei Florești. Sunt nevoiți să aleagă între doi candidați condamnați penal, nimeni alții decât primarul și viceprimarul.

Cel din urmă vrea să avanseze la funcția de primar, deși are antecedente penale. Potrivit gazetadecluj.ro, el este susținut din spate de către tatăl său, Nicolae Pivariu care revine la șefia Direcției Sanitar Veterinare după ce a fost cercetat penal pentru evaziune fiscală și de către Adrian Oros, ministrul demis al Agriculturii. Conform declarațiilor sale apărute în media, Bogdan Pivariu are toată încrederea că în câteva luni va fi primul domn al comunei Florești.

În spatele lui Bogdan Pivariu există însă o lista lungă de legături și interese necunoscute publicului pe care Gazeta de Cluj le-a analizat și sintetizat prin intermediul documentelor și informațiilor făcute publice de-a lungul anilor.

Bogdan Pivariu a fost viceprimar pentru un singur mandat în cea mai mare comună a României. Ales în funcția aceasta prin susținerea oferită de către tatăl și nașul său de cununie, acum vrea să avanseze tot în acest mod la funcția de primar. Dar ce a făcut Bogdan Pivariu în cei patru ani ai mandatului său? A organizat concursuri cu cai. În rest, nu s-a făcut remarcat prin nicio altă acțiune.
Susținut și propus de către Partidul Național Liberal, Bogdan Pivariu a intrat acum în grațiile superiorilor săi liberali, „luându-i fața” actualului primar Horia Șulea.

Ceva pare a fi putred însă la această „manevră”, având în vedere sondajele efectuate vara trecută care îi garantau lui Horia Șulea aproape 40% dintre voturi iar lui Bogdan Pivariu doar 7%. Prin urmare, floreștenii cunosc ce au acasă, dar liderii PNL nu… sau nu au de ales?
Despre el ca persoană politică nu se pot spune prea multe, deoarece cariera lui atârnă de „pilele” pe care le are. După ce i s-a făcut cadou o funcție politică și una administrativă, Bogdan Pivariu s-a mai folosit de influența numelui său și când a vrut să scape de condamnarea penală pe care a avut-o din cauză că s-a urcat beat la volan.

În 2015, Pivariu a fost prins de polițiști la volan cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l, infracțiune care este pedepsită cu minim 8 luni de închisoare. În timp ce senatorul PNL Marius Nicoară a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus mașina băut, Bogdan Pivariu a reușit, ca prin minune, să beneficieze de o amânare a condamnării cu închisoarea, în baza unui termen de supraveghere de doi ani. 
În toată această perioadă, Bogdan Pivariu nu a considerat calitatea sa penală ca pe o piedică în demersul său politic, iar prin urmare a candidat pe listele PNL Florești la Consiliul Local, unde a obținut postul de viceprimar, conform propunerii primarului Horia Șulea. Acesta împreună cu mulți lideri PNL, care au știut această informație, au tăcut mâlc cu toate că există o decizie a Curții Constituționale care spune clar că aleșii locali își pierd mandatul, dacă sunt condamnați penal.

Dar Horia Şulea face parte la rândul lui din „mafia” PNL, având antecedente penale. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în funcţie şi complicitate la abuz în funcţie. Edilul este acuzat că a plătit nelegal servicii de dezăpezire şi salubrizare și a prejudiciat bugetul local cu 270.000 de lei. 

Citește articolul integral aici

 

Adauga comentariu