PNL Cluj și-a stabilit variantele pentru scaunul de prefect: ori un avocat, ori un afacerist!

Cei din PNL Cluj au ales doi liberali pe care să-i propună în locul prefectului Aurel Cherecheș. Odată cu instaurarea Guvernului Orban, Rareș Bogdan a anunțat că vor fi schimbați toți prefecții și subprefecții numiți politic de către PSD, cu liberali ”de seamă”. Bucuria celor de la PNL Cluj a fost mare. Însă liberalii de aici nu fac o miză din postul de subprefect pentru că sunt conștienți că  Gyorke Zoltan va câștiga procesul de repunere pe funcție. 

Astfel, sursele din rândul liberalilor ”originali” susțin că lista s-a îngustat până la două opțiuni: afaceristul Mircea Abrudean sau avocatul Călin Tuluc, actualmente consilier județean. 

Deși organigrama Insituției Prefectului Cluj prevede o funcție de prefect și două de subprefect, s-a mers tot timpul pe varianta cu o funcție în minus. Mircea Abrudan le-ar fi spus celor din PNL Cluj că nu va accepta să fie numit pe funcția de subprefect disponibilă, ca mai apoi să plece din cauza procesului demarat de Gyorke Zoltan. Rămâne de văzut dacă avocatul Călin Tuluc va face acest compromis temporar. 

Cert este că săptămâna aceasta se va decide plecarea social democraților Aurel Cherecheș - prefectul și Alin Danci - subprefectul, dar și înlocuirea lor cu propunerile PNL Cluj. Mai ales că liberalii au deja ”misiuni” pentru Abrudean și Tuluc (niște ”repatrieri” în instiuții). 

Adauga comentariu