PNL Cluj cere depolitizarea școlilor: "Funcţiile de director din învăţământ să nu mai stea în pixul ministrului"

PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar. Cel puțin aceasta este intenția proaspătului deputat clujean, Sorin Dan Moldovan, pila fostului co-președinte PNL, Vasile Blaga, pe listele PNL Cluj.

Prin intermediul unui comunicat de presă, deputatul clujean susține că a iniţiat o propunere de completare a Legii Educației Naționale cu o prevedere care instituie următoarea interdicție:

“nu pot fi numite în funcțiile de director sau director adjunct rămase vacante sau care se vacantează între perioadele de concurs persoane care au ocupat respectivele funcții în aceeași unitate de învățământ până la organizarea concursului și care nu au participat la concurs ori s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise”.

Inițiativa se face cu scop de predictibilitate a legii, întrucât, “la nivel de Ordin al Ministrului situația și condițiile pentru ocuparea funcțiilor de director se pot schimba radical de la o zi la alta, așa cum s-a întâmplat la începutul lunii ianuarie”, susține deputatul clujean.

Conform acestuia, “PNL susține cu tărie că școlile trebuie să fie conduse de directori cinstiți, bine pregătiți și validați profesional prin promovarea unui concurs și totodată militează pentru eliminarea influenței politice din unitățile de învățământ. Școala este a elevilor, nu a PSD!”

Adauga comentariu