PNL a câștigat alegerile la Turda și Câmpia Turzii. Rezultate foarte bune pentru supriza alegerilor, Alianța pentru Unirea Românilor

PNL Câmpia Turzii a câștigat autoritar alegerile parlamentare, reușind să câștige în toate cele 19 secții de votare de pe raza municipiului. Pe locul 2 s-a situat PSD-ul, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale, potrivit turdanews.net

Surpriza o reprezintă apariția partidului Alianța pentru Unirea Românilor, care a reușit peste 7 procente, în condițiile în care la alegerile locale nici nu a existat la Câmpia Turzii.

La capitolul surpriză-negativă apare Pro România, în condițiile în care partidul fuzionase cu ALDE-ul lui Avram Gal (a treia forță politică la ”locale”), captând și o parte dintre cei plecați din organizația PSD Câmpia Turzii, dintre care se remarcă Petre Pop (fost președinte PSD Câmpia Turzii, fost administrator public al Primăriei), Monica Uiorean (fost consilier local) și Ionel Tudorache Isac (fost consilier local).

CLASAMENT ELECTORAL

PNL - 35.8%
PSD - 22.7%
USR-PLUS - 14.5%
AUR - 7.43%
UDMR - 5.9%
PMP - 3.9%
Pro România - 3.8%
Alții - 5.9% 

Prezența la vot în Câmpia Turzii a fost 25,64%.

Alegerile parlamentare au fost câștigate de PNL la Turda. Totuși, liberalii au pierdut în 5 secții din cele 38 de secții, de 3 ori în fața USR-PLUS și de 2 ori în fața PSD.

Surpriza o reprezintă AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), care a contabilizat 9.1%, în condițiile în care în urmă cu 2 luni aproape că nici nu exista în intenția de vot.

În schimb, PMP este la jumătate din procentele obținute la ”locale”. 

CLASAMENT ELECTORAL

PNL - 30.7%
USR-PLUS - 20.0%
PSD - 18.6%
AUR - 9.1%
UDMR - 6.4%
PMP - 5.2%
Pro România - 3,7%
Alții - 6.1%

Prezența la urne la Turda a fost de doar 26.25%

 

Adauga comentariu