PNL asteapta banii de la DNA ca sa-si poata plati datoriile din campanie

Mai multi elevi si studenti care au muncit la campania electorala a PNL Cluj-Napoca au reclamat faptul ca sunt dusi cu zaharelul. Li s-a promis o suma de bani ca rezerve la sectiile de votare de la europarlamentare, insa nu au primit nimic nici pana in ziua de azi. Liderii municipali ai PNL reclama faptul ca nu isi pot onora promisiunile financiare fata de acestia pentru ca banii sunt confiscati de procurorii DNA.

In campania electorala pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, PNL Cluj a apelat la ajutorul elevilor de liceu din ultimul an, cu promisiunea ca pentru munca prestata vor primi 130 lei ca “rezerva” la sectiile de votare si 100 lei la call center.

In ziua alegerilor PNL a avut doua spatii pentru call center, unul pe strada Eroilor, iar altul pe strada Decebal, de unde "operatorii" mobilizau electoratul. Dintre elevii si studentii care au prestat munca de operator in call center doar o parte si-au primit banii. La fel e sisituatia celor care au stat in afara sectiilor de votare fiind trecuti ca rezerva. Cativa dintre nemultumiti au incercat sa isi recupereze sumele datorate de catre liderii PNL Cluj-Napoca, insa s-au izbit de tot felul de eschive din partea acestora.

“La prima sedinta la care ne-am prezentat la sediul PNL ni s-a facut instructajul. Fiecare stiam ce aveam de facut. Tot atunci ni s-a spus ce sume vom primi pentru  fiecare dintre joburi, si pe langa asta va trebui sa venim sa facem si campanie daca  vom fi sunati, sa mergem pe strada, sa impartim afise, sau actiune door to door”, a declarat A.M. unul dintre reclamanti.

Rares Ferdean, secretar coordonator PNL Cluj-Napoca, i-a informat pe tineri in cea de a doua sedinta de instructaj ca daca sunt doritori dintre “rezerve” la sectiile de votare, pot merge si in call center. Pentru acest lucru urmau sa fie remunerati in plus cu cate 50 lei.

“Chiar ma gandeam atunci ca 180 lei sunt bani frumosi, si discutam cu amicii mei ce sume invart astia daca pentru un elev plateste atata pe zi. Nu a durat mult, si dupa alegeri i-a luat DNA-ul”, mai spune A.M.

Un alt elev implicat in scandal a spus ca abia ieri si-a primit o parte din bani.

“Noi am fost sunati si intrebati daca dorim sa mergem la  call center sau nu. Eu am  dorit pentru ca ni s-a promis ca primim 50 de lei in plus. Am primit abia ieri, cu scandal si dupa lungi insistente 100 de lei. Mai trebuie sa primim cate 80 de lei, fiecare", a povestit A. B.

Targanarea platilor catre cei care au lucrat pentru PNL Cluj-Napoca in campanie a fost motivata de secretara PNL prin faptul ca listele de la call center si de “rezerve” la sectiile de votare nu corespund, si ca e imposibil sa fii si rezerva si operator la call center. Pe de alta parte tinerii au  fost informati ca plata va fi facuta in ordinea numarului de la sectiile de votare la care au participat in ziua alegerilor.

“Am fost la unul dintre call center-uri si inainte cu 20 de minute de terminarea  alegerilor am mers sa votez. Eu nu votasem pana la ora aceea. Mi s-a spus sa ma intorc la call center ca pe la 21.30-22.00 se vor aduce banii si vom fi platiti in ziua respectiva. Cand am revenit am fost informata ca doar marti (a doua zi dupa alegeri) vom primi banii“, a afirmat A.B.

Banii urmau a fi platiti de catre Ioan Petran presedintele PNL Cluj-Napoca. Numai ca procurorii DNA au confiscat banii pe care Petran sustine ca i-a strans pentru campanie.

“Ne-a zis ca el ne va asigura tot, el va da banii, el ne va plati mancarea. Mi s-a parut totusi ciudat ca el singur sa dea atatia bani. Si uite ca nu a durat mult si s-a intamplat ce s-a intamplat, iar acuma mai asteptam sa se mai stranga bani sa primim si diferenta”, s-au plans tinerii.

Presedintele PNL Cluj-Napoca Ioan Petran a afirmat ca s-au terminat toti banii stransi in campanie, iar sumele platite in cursul zilei de ieri au fost ultimele plati pe care le-au putut face ca organizatie municipala catre tinerii din campanie.  

“Toti banii pe care i-am avut i-am dat, restu-s la DNA. Cand ii primesc inapoi le dau cu mare drag, cu dobanda chiar. Am dat haina de pe mine in campania asta, tot ce am avut am dat si uite unde am ajuns. Am depus mai multe contestatii sa imi recuperez banii de la DNA, cand o sa ii primesc, o sa isi primeasca toata lumea. Ieri am dat ultimii bani pe care i-am avut”, a declarat Ioan Petran, trimis in judecata in dosarul Uioreanu pentru luare de mita.

 

Comentarii

Lae

26.06.2014 15:13

Sa-si vanda iPhonul Gold si masina si sa-i plateasca !

Adauga comentariu