PLUSeristul Sergiu Hossu, făcut varză de Valeriu Nicolae: fraudator de declarație de avere

Valeriu Nicolae, jurnalist, scriitor, activist pentru drepturile omului și candidat independent la alegerile parlamentare din 2020, a publicat pe Facebook un text prin care arată cum Sergiu Hossu (USR PLUS Cluj) și-a „mătrășit” declarația de avere prin notarea greșită a numelui firmei la care lucrează. Portivit lui Valeriu Nicolae, a făcut acest lucru intenționat pentru că este vorba despre o firmă care are contracte cu statul.

Redăm integral textul lui Valeriu Nicolae:

"Sergiu Horia Hossu este unul dintre oamenii “profesioniști, cinstiți și buni” din echipa cea mai minunată a lui Dacian Cioloș. Am zis să verificăm, mai ales că este și el, ca și Dacian, din Zalău. Este și cel mai important om de la PLUS/din echipa #UnițiReușim în guvern -șeful cancelariei lui Cîțu.

Imediat după ce a terminat facultatea de Geologie s-a angajat, desigur, Director de Vânzări, ca orice absolvent de facultate cu zero experiență, că doar așa e norocul la directorate la politicienii noștri cei minunați. În CV pare că ar fi fost director la Tesla, nu la o afacere de trei și apoi șapte angajați și un profit lunar de sub 30 de EUR pe angajat.

În 2006 trece Director de Logistică la o firmă cu 173 de oameni care se duce în pământ, firma tragând o țeapă finală de -7.455.702 EUR (dap, 7 milioane jumate), ceea ce îl face perfect pentru a deveni Manager-ul General la Rosal, firma preacinstitului Prigoană cea abonată la banul public. A fost anchetat de DNA pentru niște carduri de combustibil care s-au găsit la locuința primarului Sorin Apostu, o valoare de om care a iubit Rosal-ul și spăgile și a primit împreună cu nevasta șapte ani și jumătate de pușcărie pentru mită și corupție (nevasta trei ani).

Din 2015 a trecut de la meșter în gunoi la director executiv la o firmă de soft pentru o perioadă scurtă, dar rodnică în contracte cu statul, și apoi director la imobiliare pentru o perioadă și mai scurtă de 5 luni.

Evident, genial, omul decide să meargă pe mâna lui și devine partener la o firmă de distribuție care, în perioada în care el este acolo, reușește un rulaj de ZERO lei și un profit pe minus de aproape 8.000 de EUR. Revine la o firmă de IT cu multe contracte cu primăria Cluj și apoi manager la altă firmă, și ea foarte norocoasă la contracte cu statul, căci așa e scenariul.

Evident, fiind valoare și împins de PLUS, a ajuns șeful cancelariei primului ministru Cîțu, căci zdrobitoarea majoritate a experienței profesionale este din afaceri cu gunoi. Declarațiile lui de avere sunt niște mizerii care merită atenția ANI.

Deși în 2019 era ditamai șeful comercial la o firmă plină de contracte cu primării, domnul Hossu, conform declarației de avere, a făcut voluntariat și a trăit din inspirația muncii.

În declarația pe 2021 trece șmechereste greșit firma aia plină de contracte cu statul la care a lucrat în 2020, în așa fel încât să fie de negăsit, plus vreo 20 de lucruri noi care nu apar în declarația de avere depusă cu numai câteva luni înainte (șase sau maxim șapte).

 

În 2020 a avut și un contract fără licitație cu primăria sectorului 4 (aia PSD) cum se cuvine unui șef de la PLUS că doar banii nu fac politică.

În concluzie

Profesionist - director de firmă care a dat o țeapă de aproape 7 milioane jumate de EUR, firme pline de contracte cu statul unde a fost tot director și mare șef cu experiență ioc.

Cinstit - anchetat de DNA, șef la ROSAL, declarații de avere cu mari semne de întrebare, relații directe cu oameni de afaceri foarte dubioși

Bun - nimic

Of, of, of nu ne mai facem inimă rea". 

Adauga comentariu