PLUS rămâne prostul familiei în relația cu USR Cluj. Dan Clinci nu e agreat de greii partidului, se aruncă Goțiu în luptă?

Actual de Cluj a anunțat că la Cluj lupta desemnării unui candidat pentru primărie va fi un simulacru. Conform unor surse din USR Cluj, Cătălin Sălăgean s-ar fi „înțeles” cu reprezentantul PLUS Dan Clinci pentru a face echipă în lupta pentru Consiliu Județean și primărie.

Sursa celor de Actual de Cluj e nimeni altul decât Elek Levente, fostul președinte al USR Cluj. 

Informațiile apărute în presă au fost negate printr-un comunicat publicat pe Facebook. 

„O știre dintr-un ziar local, preluată de media la nivel național, încearcă să arunce în derizoriu un proces transparent și democratic de desemnare a candidaților USR pentru funcțiile publice locale.

USR este primul partid politic care are o asemenea procedură internă. Este ușor de înțeles de ce e percepută ca nefirească și se încearcă asocierea forțată cu practicile vechilor partide în care candidații sunt numiți, nu aleși.

Alianța USR-PLUS este o realitate pe scena politică și o opțiune electorală credibilă. Asta presupune candidaturi susținute reciproc, așa cum se întâmplă acum la președinția României. Cu toate acestea, procedurile interne de desemnare a candidaților sunt aliniate principiilor care ne-au adus împreună.

Competiția de desemnare a viitorilor candidați pentru primăriile și consiliile locale și județene sunt deschise! Chiar dacă nu vreți să candidați, merită să veniți să vedeți că se poate. USR chiar face alt fel de politică. Înscrieți-vă și vă veți convinge de acest lucru!”, a fost mesajul transmis alegătorilor. 

Adevărul e că mare parte din reprezentanții USR Cluj îl consideră pe Dan Clinci un personaj benign, prieten cu Emil Boc, care scrie toată ziua prostioare pe Facebook. Situația ar putea fi salvată de numele grele Mihai Goțiu și Emanuel Ungureanu, în măsura în care aceștia vor decide intre în luptă. 

Momentan, Ungureanu și Goțiu stau pe margine și analizează situația pentru a se decide dacă se vor lua, sau nu, la trântă cu Emil Boc și Alin Tișe. Contactat de Ziar de Cluj, Mihai Goțiu a lăsat să se înțeleagă că în acest moment există șanse de 50% de a candida pentru postul de primar al Clujului.

„În lupta la Cluj mă voi implica 101%, iar în măsura în care sunt colegi care rezonează viziunea mea pentru Cluj îi susțin. 50-50 sunt șansele să candidez, fie pentru primăria Cluj sau pentru Consiliu Județean. Pot să pun de pe acum că vom câștiga majoritățile în Consiliu Județean și local și ne vom bate de la egal la egal cu Boc”, a declarat Goțiu.

Emanuel Ungureanu nu a putut fi contactat. 

Experții consideră că USR Cluj nu are nicio șansă în a obține un rezultat notabil la alegerile locale fără Ungureanu sau Goțiu. Cu toate acestea, cei doi grei ai partidului se feresc în a-și anunța ferm candidatura, cel puțin pentru moment. 


Adauga comentariu