În plină pandemie, cehii de la Novaservis Ferro Cluj au făcut profit de 2,4 MILIOANE EURO din echipamente pentru baie

Novaservis Ferro Cluj-Napoca deținută de Novaservis Spol S.R.O Cehia nu a fost deloc afectată de pandemia COVID-19 care a pus pe butuci multe afaceri. Se pare că populația s-a orientat în acești ani mai ales spre amenajarea locuințelor, mai ales că foarte mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă. Astfel, compania Novaservis Ferro, distribuitor de echipamente pentru instalații sanitare și termice, a avut date financiare excelente în 2020 (acestea fiind cele mai recente date publice disponibile). 2020 a fost cel mai bun an din toate punctele de vedere.

Cehii de la Novaservis Ferro și-au deschis afacerea din Cluj-Napoca în 2009 și de atunci afacerea a crescut constant. Valorile maxime au fost atinse în 2020.

Cifra de afaceri înregistrată în 2020 de compania Novaservis Ferro a fost de aproape 25,6 milioane euro, în creștere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de peste 20,7 milioane euro. În anul 2018, cehii de la Novaservis au avut o cifră de afaceri de aproape 18 milioane euro. În primul an de activitate, firma a înregistrat zero cifră de afaceri, iar în anul următor a crescut la peste 440 mii euro. Veniturile totale au crescut an de an până au ajuns la valoarea din 2020.

Novaservis Ferro Cluj-Napoca a declarat, în 2020, un profit net de aproape 2,4 milioane euro, mai mult cu aproximativ 1 milion euro față de anul 2019. În anul 2018, compania a făcut un profit net de peste 1,1 milioane euro. În primul an de activitate, compania a avut pierderi de peste 32 mii euro, iar în anul următor pierderile au fost de peste 46 mii euro.

Compania a ajuns anul trecut la 28 de angajați. În primul an de activitate a avut un singur angajat.

Novaservis a intrat pe piaţă ca importator şi distribuitor al produselor Novaservis Cehia pentru România. Odată cu achiziţionarea companiei Novaservis Cehia în anul 2011 de Grupul Ferro, Novaservis România a devenit Novaservis Ferro Group.

Societatea oferă atât soluţii pentru amenajarea băilor datorită gamelor complete de baterii, accesorii de baie şi duşuri comercializate, precum şi o gamă largă de produse pentru instalaţii datorită producţiei şi comercializării de robineţi şi fitinguri din alamă şi bronz, colectori distribuitori precum şi pompe şi sisteme de automatizare. Angajaţii companiei acordă în prezent suport de vânzări şi tehnic distribuitorilor cu care lucrează în România.

Grupul Ferro - listat la Bursa din Varşovia - este format din compania Novaservis cu sediul în Znojmo - Cehia şi compania Ferro cu sediul în Skawina - Polonia. Ambele companii au luat fiinţă în anul 1990 ca şi afaceri de familie, şi de-a lungul celor 20 de ani au evoluat continuu prin dezvoltarea de produse şi servicii noi adaptate nevoilor clienţilor.

Adauga comentariu