În plină criză pandemică, 2020 a fost cel mai bun an pentru olandezii de la Wolters Kluwer. Compania a declarat 1,5 milioane euro câștig net

Compania olandeză de IT, Wolters Kluwer Financial Services Romania, cu sediul în Cluj-Napoca, a avut un 2020 excelent, semn că sectorul IT nu a fost deloc afectat de criza economică provocată de pandemie. Firma a crescut atât din punct de vedere al veniturilor totale, cât și al profitului și al numărului de angajați.

Wolters Kluwer, deținută de Wolters Kluwer International Holding B.V. Olanda (90%) și Wolters Kluwer Participations B.V. (10%), a rulat, anul trecut, o cifră de afaceri de peste 13,4 milioane euro, față de 11 milioane euro în 2019 și 9,5 milioane euro în 2018. Valoarea veniturilor totale din 2020 este cea mai mare din istoria firmei. Compania și-a început activitatea în Cluj în anul 2002.

Profitul net declarat anul trecut de Wolters Kluwer a fost de peste 1,5 milioane euro, în creștere față de anul 2019 când câștigul net a avut valoarea de peste 1,2 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania a avut un profit net de aproximativ 1 milion euro.

Numărul mediu de salariați pe care îi avea compania olandeză anul trecut a fost 374, mai mulți cu 60 față de 2019. În anul 2018, Wolters Kluwer avea 314 angajați.

În primul an de activitate în Cluj-Napoca, olandezii au avut o cifră de afaceri de 79 euro, pierderi de 1500 euro și un singur angajat. A crescut an de an până a ajuns la valorile maxime de anul trecut.

Compania este administrată de Lenuța Mcnally (România), Marc Frank Deneyer (Belgia), Claudio Salinardi (Italia) și Lieven Ferdinand Leo Eelen (Belgia).

Wolters Kluwer Romania este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor. Wolters Kluwer România a fost înfiinţată în 2005 şi oferă profesioniştilor din domeniul juridic şi economic din România atât produse tipărite și digitale, cât şi servicii şi soluţii software. Printre produsele companiei se numără Sintact Analytics, sintact.ro, Lex Force, Idrept.

Wolters Kluwer a fost fondată în Țările de Jos cu mai mult de 175 ani în urmă. Doi dintre părinții fondatori ai editurilor secolului XVII din Țările de Jos, Aebele Kluwer și Jan-Berend Wolters, au lansat afacerea din dorinţa de a îmbunătăți calitatea materialelor educaționale, contribuind astfel la crearea mai multor generații de profesioniști. Wolters Kluwer continuă și în prezent această tradiție puternică de a furniza valoare clienţilor prin informație şi soluţii de ultimă generație.

Adauga comentariu