Plimbările angajaților Consiliului Județean la târguri de turism costă aproape 30.000 lei/2 luni. Și e doar începutul anului

În fiecare an, câte o delegație a Consiliului Județean Cluj bifează toate târgurile de turism posibile. Ce se întâmplă acolo se cam știe: forul județean trimite 1-2 oameni cu un stand, cu niște pliante și cam asta e. Pentru toată această trudă sunt cheltuiți bani din bugetul județului. Doar trimișii lui Alin Tișe nu s-or duce pe banii lor să promoveze județul.

E abia începutul anului și conducerea Consiliului Județean Cluj nu mai răzbește să își facă simțită prezența pe la târgurile de turism din țară și străinătate. Frumusețile județului trebuie promovate. Toată Europa trebuie să știe ce munte de gunoi frumos avem și ce drumuri bune are Clujul.

O delegație formată din cel puțin 2 persoane a bifat sau urmează să bifeze 5 târguri de turism din această perioadă. În mod cert vor mai urma și alte evenimente similare. Doar anul este abia la început. Suma totală alocată anul acesta pentru transport și cazare la târguri de turism este de 28.500 lei pentru 2 persoane.

9.000 lei fără TVA au fost cheltuiți din bugetul județului pentru delegația care a fost la Târgul Internațional de Turism din Madrid în perioada 20-29 ianuarie 2019. Potrivit caietului de sarcini pentru atribuirea contractului de transport și cazare, este vorba despre 8 nopți de cazare pentru 2 persoane la hotel de 3 stele, transport cu avionul cu bagaj de cală și toate taxele incluse. De asemenea, în suma respectivă a fost inclusă și asigurarea serviciilor de transport în comun în Madrid.

Tot 9.000 lei fără TVA costă și deplasarea la Târgul Internațional de Turism ITB Berlin. Contractul cuprinde servicii de transport cu avionul, transfer de la aeroport, cazare, transport public în Berlin. Delegația din Cluj, formată din 2 persoane, va fi prezentă la târg în perioada 5-10 martie. Consiliul Județean solicită cazare pentru 5 nopți la hotel de 3 stele, iar costul nu trebuie să depășească 150 euro/persoană/noapte, potrivit caietului de sarcini.

Ceva mai ieftină a fost prezența delegației Consiliului Județean Cluj la Târgul Internațional de Turism din Chișinău, din perioada 6 – 10 februarie. Plimbarea delegației formată din 2 persoane a costat 5.000 lei, fără TVA și a inclus 4 nopți de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, transport cu avionul cu bagaj de cală cu toate taxele incluse.

Deplasarea la Târgul Internațional din București (20-24 februarie) costă 3.000 lei, fără TVA și include cazare pentru 4 nopți la hotel de 3 stele, în 3 camere cu regim single. Cazarea nu trebuie să fie la o distanță mai mare de 10 kilometri de locul de desfășurare a târgului și trebuie să includă parcare pentru microbuz. Pentru acest târg, Consiliul Județean nu a solicitat transport. Deplasarea se va face cu microbuzul din dotarea instituției.

Consiliul Județean va fi prezent și la Târgul de Turism Vacanță de la Timișoara, pentru care se solicită cazare și transport în valoare de 2.500 lei, fără TVA.

„Serviciile se vor achiziționa prin intermediul catalogului electronic din SEAP. Contractul intră în vigoare la data semnării sale de către ambele părți. Ofertantul câștigător se va prezenta la sediul autorității contractante, după notificarea referitoare la atribuirea contractului, în vederea semnării acestuia”, se arată în caietul de sarcini.

Nu se precizează numărul de persoane care vor participa la târgul din Timișoara și nici tipul de transport.

Vom reveni cu informații referitoare la modul în care a fost promovat județul și ce au făcut angajații Consiliului Județean Cluj la târgurile respective.

Adauga comentariu