A plecat din Cluj la mare și s-a trezit în închisoare. Adi C. fura bijuterii din locuințele cehilor, după ce a participat la jaful unei biserici

Adrian C., în vârstă de 31 de ani, a fost ridicat ieri dintr-un apartament din Constanța, în baza mandatului european de arestare pentru diversele tâlhării comise de acesta în Cehia. Adrian este de loc din Viișoara, județul Cluj, iar în urmă cu câteva zile a fost reținut de polițiștii din Constanța, pentru tâlhăriile comise în Cehia. Sursele Ziar de Cluj susțin că bărbatul a intrat în locuința unei femei din Cehia și a sustras de la aceasta bijuterii de peste 7500 de coroane. În 2016, Adrian C. și alți trei inculpați au fost trimiși în judecată pentru furt calificat dintr-o biserică baptistă din Viișoara. Aparent, Adrian era șoferul din operațiune și s-a apărat în instanță susținăd că nu știa că ceilalți aveau intenția de jefui biserica respectivă. 

La scurt timp după sentință, Adrian C. a plecat în Cehia unde și-a continuat activitatea infracțională.

Întors în România, acesta a fost dat în urmărire internațională, iar autoritățile au reușit să îl localizeze după emiterea mandatului european de arestare. 

„Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru comiterea unor fapte comise în Cehia. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. La data de 24 iulie a.c., poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Mangalia, au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Viişoara, judeţul Cluj, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile din Cehia. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracţiuni de tâlhărie calificată şi violare de domiciliu pe teritoriul statului ceh. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa. Ulterior, acesta va fi prezentat Curţii de Apel Constanţa pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile cehe, conform procedurilor judiciare poliţieneşti în materie penală”, arată cei de la IPJ Constanța. 

Clujeanul are posibilitatea, ca pentru tâlhăriile din Cehia, să își ispășească pedeapsa în România.

Adauga comentariu