Planul secret al lui Tise: vrea sa faca firma proprie a judetului si sa devina provider de gaz, ca sa urce nivelul de trai al clujenilor din comunele fara posibilitati

Alin Tise a castigat detasat alegerile din acest an de la Consiliul Judetean Cluj. Are cel mai mare numar de primari la care putea spera. 

Iar asta l-ar putea face sa isi piarda mintile, sa devina ingamfat. Insa Tise s-a schimbat mult in ultimul an. E pus pe treaba, a lasat in urma abordarile impusive, a devenit foarte pragmatic. Surse din anturajul sau spun ca vrea sa inchida toate conflictele personale si politice, inclusiv cu presa vrea sa isi imbunatateasca relatia, vrea sa se concentreze pe administratie si pe proiecte inedite.

"Un proiect interesant este cel cu gazul. Tise e constient ca multi dintre primari nu au bani sa puna gaz in comunitatile lor, finantari vor veni la pastele cailor de la guverne schimbatoare. Asa ca s-a gandit la ceva cu adevarat inedit. Pe modelul Companiei de Apa, Tise s-a gandit sa infiinteze o societate de stat, detinuta de CJ, care sa investeasca in implementarea retelelor de gaz in comunitatile clujene ce nu au aceasta utilitate si sa faca si furnizare de gaz, mai apoi, ca sa amortizeze investitia. Legea permite, mai ales ca acum s-a liberalizat piata, acum analizeaza pe parte juridica si de business cum stau lucrurile. In orice caz, Tise s-a schimbat mult in ultima vreme, e foarte sigur pe el, dar in sensul bun, stie ca e matur politic, acum vrea numai proiecte mari, nu mai vrea sa piarda vremea cu tampenii", ne-a declarat sursa. 

 

Adauga comentariu