Pivariu e noul Șulea! Primarul Floreștiului prezintă randări fantasmagorice despre malurile Someșului, apa în care se aruncă stârvuri și canapele

Primarul comunei Florești Bogdan Pivariu pozează în salvatorul comunei, în omul care rezolvă toate problemele Floreștiului, ca și cum nu tot el e cel care a făcut parte din vechea administrație chiar în calitate de viceprimar. 

Ceva tot a învățat însă tânărul Pivariu cât timp a stat la dreapta lui Șulea, și anume cum să prezinte proiecte fantasmagorice frumos desenate pe hîrtie. Într-o conferință de presă susținută azi, primarul Pivariu a prezentat un proiect de-a dreptul futurist despre cum își propune el să amenajeze malurile Someșului din Florești. Aceleași maluri care sunt o adevărată rampă de gunoi. Pivariu încă nu a găsit soluții care să îi împiedice pe oameni să arunce deșeurile în Someș, dar el visează faleză și piste de biciclete. Eventual pentru cei care vor să se plimbe printre gunoaie.

Mai știm un primar și la Cluj-Napoca ce tot amenajează malurile Someșului de câțiva ani, fără prea mare succes. Desigur că pe clujeni i-a convins cu poze frumoase, probabil că și Pivariu se gândește că dacă adoptă aceeași strategie va fi mulți ani primarul comunei Florești. 

La Florești însă se pare că oamenii nu sunt la fel de răbdători, drept urmare, Șulea, cel care a tot prezentat și el o serie de proiecte ce nu s-au mai realizat niciodată și care rămâne în istorie prin girarea unui urbanism haotic, nu a mai fost ales pentru un nou mandat fără sprijinul partidului. Dar a lăsat în primărie un moștenitor veritabil care continuă strategia proiectelor prezentate pe planșete, dar care nu devin realitate. Șulea a fost campionul absolut al promisiunile electorale. Înaintea alegerilor din 2016 el i-a făcut pe cei din Florești să creadă că vor avea Centura de Sud, proiect care cinci ani mai târziu nu este nici măcar început.

Cel mai mare proiect al comunei, rămas moștenire de la vechea administrație, este proiectul de modernizare a străzii Eroilor. Desigur că Pivariu dădea asigurări că acest proiect va fi finalizat dacă ajunge el primar, însă ce să vezi? Napoca susține că nu a mai primit niciun răspuns de la cei din Primărie, drept urmare au decis să rezilieze contractul. Aceasta este cea mai mare „realizare” de până acum a lui Pivariu : eșecul contractului cu Napoca. Locuitorii din Florești care și-au pus speranțele în noul primar vor trebui în continuare să circule prin noroaie și gropi.

Se pare că Floreștiul s-a pricopsit cu încă un primar al proiectelor frumos desenate, așa cum a văzut Pivariu timp de patru ani. Dar poate că ne înșelăm noi și Piavriu va reuși să îi ofere o lecție lui Boc despre cum se pot amenaja malurile Someșului.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu