Pivariu continuă să pompeze mii de euro în firmele de casă alimentate anterior de Șulea

Firmele abonate la banii publici ai comunei Florești în mandatul lui Șulea pot sta liniștite. Noul primar nu pare să aibă intenții să îi taie de pe lista celor care se înfruptă din banii publici ai comunei. 

Anul trecut, Ziar de Cluj vă prezenta situația firmei care a primit de la Șulea 5000 de euro pentru a realiza site-ul Primăriei Florești. Atunci, Ziar de Cluj descoperea că această firmă, deținută de Ionuț Caraba, alături de firma Tagspot, controlată de același Caraba, a realizat site-uri copy paste pentru 20 de primării din județele Cluj, Maramureș și Satu Mare.

De asemenea, pe lângă „site-ul nou” de 5000 de euro, firma OUTIT Solutions a dotat Primăria Florești cu „echipamente și componente IT” în valoare de 21.350 lei. Dar și cu o stație „grafică sistem complet” de 6900 LEI. 

Doar în 2019 firma OUTIT SOLUTIONS a încasat peste 50000 LEI în urma contractelor acordate prin încredințare directă de către administrația comunei Florești.

Citește mai mult:

Rețeta contractelor din bani publici cu primari PNL: site-uri copy-paste pentru primării din Cluj, Maramureș sau Satu Mare, pe linie de partid

Iată însă că și noua administrație este dispusă să pompeze bani în firmele controlate de Ionuț Caraba. Primarul Bogdan Pivariu este nemulțumit de modul în care arată site-ul Primăriei, pe bună dreptate am spune, cu toate acestea a alocat prin încredințare directă suma de 56.555,20  RON (11.592,98  EUR) tot firmei Tagspot, sora celei care a relizat site-ul în 2020. 

Iată ce are de făcut firma pentru această sumă:

  • 1. Servicii de realizare a unui nou design al paginii de internet a Primariei Floresti avand URL www.floresticluj.ro. Noul design si structura informatica va fi realizata in tehnologia WordPress si va contine meniurile, submeniurile, functionalitatile si modulele necesare cf legislatiei.
  • 2. Migrarea tuturor informațiilor pe vechea structura informatica pe noua structura informatica (migrare site si informatii din site actual);
  • 3. Servicii specifice de mentenanță a paginii de internet avand URL www.floresticluj.ro, servicii de securizare a pagini si update tehnic de securitate.
  • 4. Serviciul de gazduire a paginii de internet avand URL www.floresticluj.ro. In acest serviciu vor fi incluse 100 GB de spatiu de stocare, licenta de C-panel client, mentenanta si admnistrarea serverului precum si securitatea acestuia.
  • 5. Licența pro pentru platforma Webex, platforma pe care se vor desfasura sedintele de consiliu local, comisii de specialitate si conferinte de presa. La acest serviciu este inclus si set-up-ul initial al platformei Webex, mentenanta, distribuirea si organizarea evenimentelor la cererea beneficiarului;
  • 6. Licentierea pentru platforma GoogleWorkspace si asigurarea unui spatiu de drive si migrarea adreselor de email pe aceasta platforma. Adresele de mail pentru care beneficiarul va avea nevoie de serviciile menționate sunt stabilite la un numar de 70 de utilizatori. Pentru eventuale creșteri ale numarului de utilizatori, acestea se vor face pe baza unui act aditional.
  • 7. Licentierea pentru platforma Basecamp si vom asigura funcționarea, suportul tehnic si funcțional al aplicatiei, vom configura fluxurile la cererea beneficiarului si monitoriza utilizatorii.
  • 8. Servicii de postare informațiilor publice ce trebuiesc a fi incarcate pe pagina de internet a beneficiarului avand URL www.froresticluj.ro in termenele si formatele stabilite, respectiv in functie de urgenta cu termen de postare intre 1 ora și 24 de ore; 

Firma Tagspot îi are ca și acționari pe Caraba Felicia Silvia și Iluț Cătălin Vasile. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 95.347 și profit de 76.527 de euro.

Cine este Ionuț Caraba?

Ionuț Caraba s-a aflat în 2016 pe lista de propuneri a PNL pentru Consiliul Județean Maramureș, atunci având calitatea de președinte al TNL Maramureș. Nu a intrat în Consiliul Județean, astfel că a început să deruleze contracte cu primăriile din județul Cluj, Maramureș sau Satu Mare prin intermediul celor două firme,în special în comunele conduse de primari PNL. Nefiind vorba de sume foarte mari, toate aceste contracte au fost obținute prin încredințare directă. 

”Nu am avut niciun contract cu primăriile în perioada în care eu m-am aflat pe listele pentru CJ Maramureș. Eu am candidat în 2016, abia în 2017 la sfârșit am început contractele cu primăriile din Maramureș. Nu are nicio legătura candidatura mea cu aceste contracte”, a declarat în 2020 entru Ziar de Cluj, Ionuț Caraba.

Poate că Pivariu crede că dacă se folosește de celalată firmă geamănă controlată de Ionuț Caraba ar putea să obțină rezultate diferite. Adevărul este că pe linie de partid se continuă finanțarea societăților liberalilor, abonate  în mod tradițional la banii publici.

33.000 de euro prin încredințare directă pentru firma NSHOST SRL

Primăria Florești plătește 33.000 de euro firmei NSHOST SRL pentru servicii de mentenanță pentru calculatoarele primăriei și pentru camerele de supraveghere video.

100.840,34  RON (20.689,02  EUR) pentru Servicii de mentenanta anuala la serverele și calculatoarele primariei și 67.226,88  RON (13.792,68  EUR) pentru Servicii de mentenanță rețele de date camere de supraveghere video 

NSHOST este o firmă deținută de Merca Csaba care are sediul în Popești. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 297.024 de euro și profit de  214.682 de euro. 

Adauga comentariu