Piste pentru bicicliști în culorile curcubeului: „O prostie total nefuncțională”

Modul haotic și habarnist în care au fost concepute pistele pentru bicicliști atrage atenția clujenilor, care ne semnalează că aceste trasee sunt colorate în culorile curcubeului, în funcție de cartier, fără a exista un program unitar de implementare. Pare-se că cineva din municipalitatea clujeană, care sigur coordonează vreo comisie de desen pe hârtie, colorează pistele de bicicliști după cum îi trăsnește peste noapte.

Iată ce notează un cititor Ziar de Cluj:

„Referitor la video-ul de zilele trecute in care prezentati intre altele situatia pistelor de biciclete din cartierul Gheorgheni (zona Madach Imre). Vroiam doar sa fac o observatie legata de modul cum se implmenteaza acest sistem de piste - pe langa ca tot sistemul de piste e deficitar si o prostie total nefunctionala - intrebarea mea ar fi de ce in cartierul Gheorgheni aceste piste sunt marcate cu vopsea verde, in centru cu rosu, si in multe alte locuri din oras pistele nici macar nu sunt vopsite!?

Cineva ma gandesc ca face proiectele pe hartie, traseaza sarcini, si pe urma ajung sa fie implementate prin oras, dar se pare ca nu se tine deloc seama de un set de reguli care sa functioneze intr-un mod unitar la nivelul intregului municipiu..

Ca tot veni vorba de a implenta lucrurile intr-un mod unitar prin oras, am observat ca pe strada Universitatii s-a pavat recent folosind un pavaj cu totul diferit de ce s-a folosit pana acum in zona centrala. Practic pe strada Bratianu pana la colt cu cinema Arta, cat si pana la libraria Universitatii sunt acele dale de dimensiuni relativ mari, cu o textura specifica, dar pe strada Universitatii municipalitatea a folosit un alt tip de dale. Oare de ce?

Or fi astea detalii, dar tot inseamna ca cineva, undeva acolo prin primarie nu isi face treaba cum trebuie, si pana la urma si detaliile conteaza.

Totusi, poate ati observat ca la libraria Universitatii a reaparut borna aceea de hotar din perioada austro ungara, macar atat lucru bun, probabil si datorita demersurilor dumneavoastra din ZiardeCluj.

Oricum, succes in continuare cu prezentarea situatiilor din municipiu, treptat treptat poate mai citeste lumea si isi da seama ca schimbarea vine in primul rand de la noi, prin vot dar si prin actiuni directe de a sesiza, actiona, etc.

Toate cele bune,
Mihai C.”
, notează cititorul Ziar de Cluj

 

Adauga comentariu