Pista de atletism de pe Cluj Arena, distrusă după UNTOLD, este reparată cu 1,5 milioane lei, bani publici, deși în septembrie, organizatorii festivalului spuneau că vor face ei reparațiile dacă li se va cere

Consiliul Judeţean Cluj a lansat, în urmă cu câteva zile, o licitație pentru lucrări de retopping la pista de atletism a Cluj Arena și omologare IAAF. Valoarea lucrărilor este estimată la 1,5 milioane lei, bani publici. Faptul că autoritățile repară pe banii județului pista este cu atât mai interesant cu cât în septembrie, organizatorii UNTOLD spuneau că vor face, pe banii lor, toate stricăciunile apărute la stadion, după festival, dacă acest lucru li se va cere. Se pare că Consiliul Județean a solicitat doar înlocuirea gazonului.

Potrivit documentației atașată licitației, pista de atletism s-a deteriorat din cauza numărului mare de sportivi care o utilizează zilnic și a competițiilor sportive, organizate în ultimii 11 ani. Este curios faptul că abia acum după UNTOLD a fost necesară repararea pistei.

„Lucrările ce urmează a se executa sunt necesare datorită degradării în timp a pistei de atletism, datorită numărului mare de sportive care o utilizează zilnic și a competițiilor de atletism care au fost organizate pe stadionul Cluj Arena începând cu anul 2011. La certificarea IAAF a obiectivului trebuie verificate mai întâi ca toate standardele cerute să fie îndeplinite”, scrie în caietul de sarcini.

La sfârșitul lunii septembrie, Edy Chereji, directorul de comunicare al Festivalului UNTOLD a afirmat că vor repara pista de atletism dacă li se va solicita acest lucru.

„Legat de pista de atletism, la fel ca și în cazul gazonului și a celorlalte reparații, în momentul în care vom primi devizul de la proprietarul stadionului îl vom achita. Noi avem un contract cu proprietarul stadionul, iar proprietarul stadionului are alte contracte cu firmele care asigură mentenanța.

Administratorii stadionului se ocupă cu atribuirea contractelor, cu ceea ce trebuie făcut. Noi închiriem stadionul, punem la dispoziție garanții tocmai ca să acopere aceste cheltuieli, dar devizul vine de la proprietarul spațiului. Dacă ei consideră că trebuie reparată pista, noi o vom face pentru că ne-am asumat.

Pista va fi refăcută, reparată, dar nu noi facem constatările acestea, ci Consiliul Județean prin firmele care asigură mentenanța, se fac evaluări și ne va transmite ce și cât trebuie făcut”, a explicat Edy Chereji pentru Transilvania Reporter.

Fostul deputat independent, Adrian Dohotaru a sesizat și el situația bizară referitoare la repararea pistei care se face pe bani publici.

„Ce e revoltător pt mine e că banii sunt publici, nu vin de la UNTOLD, așa cum s-ar cuveni. Autoritățile mai și acoperă UNTOLD spunând că sportivii ar fi stricat pista, când e evident că utilajele au făcut-o, lucru pe care l-am semnalat când am intrat pe stadion și vedeam cum mașinile distrug pista de alergare. Untold e exemplu de tun girat de autoritățile clujene, un festival pornit cu bani publici. În continuare, modelul e următorul: privatizăm profitul, socializăm pierderile”, a scris Dohotaru, pe Facebook.

Înlocuirea gazonului costă 180 mii euro, costuri suportate de organizatorii UNTOLD. Lucrările sunt executate de Eco Garden Construct.

Adauga comentariu