Pică tranzacția Prima? Nu mai are Tomșa bani de la Teszari?

Sub titlul: “DEZASTRU pentru o cunoscută televiziune! A rămas fără banii promiși! Ce rol ar fi avut Teszari și RCS & RDS!”, capital.ro informează că Prima Tv rămâne în portofoliul fostului patron.

În luna august a anului 2018 se anunța tranzacția anului în lumea televiziunilor. Rămas fără lichidități, Cristian Burci a decis să vândă Prima TV, iar noul patron urma să fie Adrian Tomșa, proprietarul posturilor Look TV. Tranzacția a fost aprobată și parafată, iar în luna decembrie era data limită până la care banii trebuiau să intre în contul lui Burci, doar că, surse apropiate celor două părți, au confirmat pentru Capital că acest lucru nu s-a întâmplat. Nu se știe încă dacă Tomșa mai dorește să achiziționeze postul de televiziune sau nu. Acesta nu ar fi dat încă nicio explicație.

Adrian Tomșa este un apropiat al Grupului de la Cluj și se pare că și al lui Zoltan Teszari, patronul RCS & RDS. De altfel, atunci când s-a aflat prima dată despre preluarea Prima TV, s-a speculat că adevăratul cumpărător ar fi chiar Teszari, care visează să aibă în grupul său și o televiziune generalistă.

Între timp, Tomșa a achiziționat profit.ro și a investit și într-o televiziune cu același nume. Momentan, însă nici traficul site-ului și nici rating-ului televiziunii nu ating nivelul așteptărilor, ceea ce ar fi determinat ceva nemulțumiri din perspectiva financiară a proiectului. Din acest motiv, conform acelorași surse, se pare că Zoltan Teszari, prin vocea lui Tomșa ar fi decis să mai amâne tranzacția cu Prima Tv. De remarcat că și RCS & RDS are destul de multe datorii provenite în special din investițiile majore care au fost realizate în ultimii ani.

 

Adauga comentariu