Piațeta de la Prefectură arată ca după bombardament. Boc spune că o modernizează

Piațeta din fața Prefecturii este o rușine pentru oraș și pentru administrația publică locală, care nu a găsit nici bani și nici momentul potrivit să o repare. Fântâna arteziană arată într-un hal de nedescris, cu bucăți din bazin rupte și mâzgălită cu graffiti. Piațeta are pavaj cu mozaic, exact ca pe vremea comunismului, adică de când a fost modernizată ultima dată, probabil.

Partea dinspre strada Cuza Vodă arată jalnic: trotuarele sunt sparte, nici măcar nu mai au borduri și arată ca după un bombardament. Și ca să fie peisajul complet, cireașa de pe tort sunt mașinile parcate în piațetă. Nu mai este un loc al pietonilor, ci al șoferilor care s-au obișnuit să își lase mașinile pe unde apucă.

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca spune că va repara piațeta. Sunt slabe șanse să fie modernizată anul acesta. A fost inclusă într-un proiect de reabilitare a străzilor Napoca și Eroilor plus zona Teatrului Național, dar piațeta de la Prefectură va fi inclusă abia în etapa a doua. Primarul Emil Boc nu a furnizat niciun termen de începere a lucrărilor sau măcar a etapelor premergătoare.

“În privința statuii lui Cuza, noi am propus un concurs de soluții la Comisia de Monumente, care să includă strada Napoca, bulevardul Eroilor, Teatrul Național și un L până la strada Cuza Vodă, inclusiv statuia și piațeta. Comisia de Monumente ne-a recomandat să o împărțim în două: să începem cu Napoca, Eroilor, până la Teatrul Național și să facem partea de L într-o etapă secundară, care să includă inclusiv piațeta. Deci, se va realiza și această etapă, dar după etapa 1 ce vizează axa Napoca – Eroilor, adică ce a mai rămas din această axă pentru că o bună parte este modernizată”, a declarat primarul Emil Boc, luni seara, la dezbaterea publică privind bugetul local pe 2017.

Adauga comentariu