Piața de flori de pe strada Potaissa şi-a redeschis porţile

Strada Potaissa din Cluj-Napoca va fi pentru 3 zile raiul florilor. Iubitorii de flori sunt așteptați de către producătorii locali să admire cele mai frumoase ornamente florale. Piața de flori din centrul orașului va fi deschisă pentru toată lumea de vineri până duminică între orele 10-23. 


Între 14 și 16 iunie, clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie cu acordul vecinilor.


Piața de flori altfel va fi deschisă tuturor curioșilor între orele 10-23, vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshopuri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă. Programul muzical va fi anunțat pe pagina de Facebook a evenimentului, scena fiind mutată de la această ediție în zona de curbură a zidului medieval. 


Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România - Filiala de Nord-Vest revin pe strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma definitiv în intervalul menționat, creând spații inedite de relaxare și întâlnire și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale. De asemenea, celebra instalație „Mi-e Dor de Tine” va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani. 

Adauga comentariu