În Piața 1 Mai, RADP execută lucrări penale. Legea, doar pentru căței, nu și pentru marile dobitoace

În sensul giratoriu foarte aglomerat din Piața 1 Mai, în care intră mașini de pe 6 căi de circulație, lucrările la o gură de canal, situată chiar pe mijlocul carosabilului, au fost semnalizate într-un mod inedit, așa cum am fost obișnuiți deja la Cluj, printr-un panou de avertizare aruncat în drum, legat de o piatră. 


Articolul 339 din noul Cod Penal prevede: 

„(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic”

Lucrările de refacere a tramei stradale, cum sunt cele de față, sunt realizate de către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, regie, se pare, autonomă în fața prevederilor legii penale, pentru că, după cum se vede în imaginile surprinse duminica aceasta în sensul giratoriu din Piața 1 Mai, mijloacele de semnalizare rutieră „instalate” de către RADP pot induce în eroare participanții la trafic și, cu siguranță, îngreunează circulația pe acest drum public, panoul de semnalizare legat de o piatră și așezat pe drum fiind, de asemenea, și un obstacol care pune în pericol siguranța circulației. 

Se pare că, pe persoană fizică, (aproape) toți suntem egali în fața legii, dar, atunci când oamenii îmbracă cu incompetență și delăsare cămașa statului, legea e, vorba fabulei, doar pentru căței, nu și pentru boi și pentru dulăi.

Comentarii

Cineva

25.07.2016 12:03

De ce nu scrieti un articol despre banda speciala din Pta Stefan cel Mare, articol in care sa aratati ca autovehiculele de pe str Traian Mosoiu au obligatia conform legii sa circule pe banda respectiva? Eu intotdeauna virez dreapta si circul numai pe banda speciala fiindca respect legislatia rutiera.

Dragoș

25.07.2016 17:39

Din păcate cei care trebuie să supravegheze respectarea legii sunt mână în mână cu incompetenții care își bat joc de noi. Concret, acum câteva luni a fost o lucrare de la EON lângă teatru, cu o groapă astupată aproximativ cu pietriș, și lăsată așa câteva zile, nesemnalizată. La reclamația ce am făcut-o poliției rutiere au dat-o pe lângă subiect, cum că Eon aveau autorizație de spargere, și că după câteva zile au asfaltat. Dar problema reală era dece au lăsat groapa aia nesemnalizată (asta pt poliția rutieră), respectiv de ce trebuie să treacă câteva zile până se asfaltează (pr primărie).

Popas Gheorghe

25.07.2016 21:26

ADMIN: asa ne plac ăia care se cred deștepți nevoie mare și se apucă să mănânce cu superioritate comentarii pe la noi. Lucrarea NU este de EonGaz. Și chiar dacă ar fi făcută de EonGaz (am întrebat și ni s-a răspuns care sunt autorii), subiectul nu este cine a făcut lucrarea, ci că aceasta nu respectă Codul Penal. Așa că, mai întâi încercați să vă folosiți creierul acela mic care se crede mare citind materialul, apoi să veniți cu judecăți de valoare.

Adauga comentariu