Petrecere de zi de naștere cu 500 de participanți, oprită de poliție

În noaptea de vineri spre sâmbătă o petrecere pentru sărbătorirea unei zile de naștere a fost oprită de poliție din cauză că nu a respectat prevederile legale referitoare la numărul maxim de participanți. La evenimentul care a avut loc în zona Cheile Baciului au fost aproximativ 500 de oameni. Polițiștii au descoperit nereguli și la un eveniment din Pădurea Hoia Baciu. Aici erau doar 50 de persoane.

„Secția 3 Poliție Rurală Baciu a fost sesizata prin SNUAU 112 la data de 5 iunie a.c., în jurul orei 00.10, cu privire la faptul că în zona Cheile Baciului, în două locații diferite, sunt organizate petreceri la care participă mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la prima locație, stabilind faptul că în cadrul evenimentului, organizat în aer liber, participă un număr de aproximativ 500 de persoane, reunite cu prilejul aniversării unuia dintre participanți.

A fost identificat organizatorul evenimentului, respectiv o tânără în vârstă de 22 de ani, aceasta fiind invitată la sediul poliției în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la cea de-a doua locație, respectiv în Pădurea Hoia Baciu, au fost identificate un număr de 50 de persoane care nu respectau prevederile privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și măsurile specifice pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

În continuare sunt desfășurate activități pentru identificarea organizatorului evenimentului și luarea măsurilor legale față de acesta.

Activitățile au fost întreprinse cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 și 5 Poliție, a luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, precum și a jandarmilor, intervenția acestor forțe ducând la încetarea celor două reuniuni și dispersarea persoanelor prezente”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Potrivit polițiștilor, organizatoarea evenimentului a fost invitată la sediul poliției, urmând a fi luate măsurile legale față de aceasta.

Cu privirea la cel de-al doilea organizator, sunt efectuate activități pentru identificarea acestuia întrucât nu se afla la respectiva locație.

De asemenea, sunt efectuate verificări în ceea ce privește persoanele participante pentru stabilirea tuturor împrejurărilor, iar la finalul acestora, în funcție de rezultate, vor fi luate măsurile legale.

Adauga comentariu