Petre Pop, INCOMPATIBIL definitiv!

Fostul lider al PSD Câmpia Turzii și fost administrator al Primăriei Câmpia Turzii, Petre Pop, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, definitiv. Azi, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul lui Petre Pop, considerând că acesta a fost într-o situație de incompatibilitate, sancționată de lege.

Petre Pop a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI), pe două capete de acuzare. ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2008 – 22 noiembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de consilier local și de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale și respectiv pe cea de Administrator Public în cadrul aparatului de specialitate a primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.”, a precizat A.N.I, potrivit turdanews.net

Fostul consilier județean și lider al PSD Câmpia Turzii, Petre Pop, a negat din start că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate și a pus decizia ANI pe seama faptului că este ”performant” și ”incomod”. După care... a intrat în concediu plătit de Stat pentru îngrijirrea copilului!

Petre Pop a atacat în instanță, la Curtea de Apel Cluj, raportul ANI. Instanța i-a admis doar în parte cererea de chemare în judecată, respectiv pentru capul de acuzare care viza incompatibilitatea șef de serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor, dar a menținut incompatibilitatea privind perioada în care a fost administrator public și consilier local, simultan.

Instanța Curții de Apel Cluj a admis în parte solicitarea lui Petre Pop, care a atacat decizia A.N.I., care îl declara incompatibil:

”Admite în parte acţiunea în contencios formulată de reclamantul Pop Petre domiciliat în....cu domiciliul procesual ales la...în contradictoriu cu pârâta A.N.I. cu sediul în..... Anulează parţial raportul de evaluare nr. 29296/G/II/12.07.2016 emis de pârâtă cât priveşte starea de incompatibilitate generată de exercitarea funcţiei de şef serviciu în cadrul S.P.A.P.şi E.P.C (n.r. când a fost șef la Administrația Piețelor). Menţine restul constatărilor şi dispoziţiilor din raportul de evaluare atacat (n.r. perioada de Administrator Public). Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului suma de 1.350 lei cu titlu de cheltuieli parţiale de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se depune sub sancţiunea nulităţii la Curtea de Apel Cluj. Pronunţată în şedinţa publică azi 28.02.2017”.

La vremea respectivă, Petre Pop a negat că a pierdut procesul. Ba chiar a ieșit public, pe contul său de Facebook, și a anunțat că... a câștigat procesul! Ceea ce era o minciună!

”Întodeauna adevărul iasă la lumină! După ce un timp destul de îndelungat s-a speculat o posibilă stare de incompatibilitate în care m-am aflat, după ce am fost reclamat la Agenția de Integritate încercându-se discreditarea mea, astăzi, justiția prin Curtea de Apel Cluj, a dat un verdict, anume acela ca nu am încălcat regimul juridic al incompatibilități sau a conflictului de interese.”, spunea Petre Pop în luna februarie 2017.

Ei bine, toată ”povestea” privind incompatibilitatea s-a încheiat azi, definitiv, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul, menținând decizia inițială a Curții de Apel Cluj.

”Respinge recursurile declarate de Agenţia Naţională de Integritate şi Pop Petre împotriva sentinţei civile nr.93/2017 din 28 februarie 2017 pronunţate de Curtea de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 04 noiembrie 2020.”, a fost decizia dată azi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în Dosarul 947/33/2016.

Practic, instanța a decis că Petre Pop a fost incompatibil!

Petre Pop a căzut, de altfel, și în dizgrația propriei organizații. PSD Câmpia Turzii l-a exclus din partid, în cursul lunii octombrie 2020.

Adauga comentariu