Petiție pentru reabilitarea drumului Turda - Câmpeni, „o rușine” pentru Țara Moților

Un profesor universitar clujean a inițiat o petiție pentru a determina autoritățile locale și centrale să reabiliteze drumul DN 75 Turda-Câmpeni pe segmentul de drum care aparține Județului Cluj și Județului Alba. 

„Drumul care leagă Turda de Câmpeni a ajuns să fie un calvar pe care vi-l putem descrie succint cam așa: gropi, praguri, șanțuri înfundate, terasamente surpate. Această cale de acces, care leagă Țara Moților de Turda, nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1989, cu adevărat. Acest sector de drum național, pe raza celor două județe, a devenit o batjocură plină de cinism la adresa noastră, a moților. Constituie o enormă rușine pentru o țară aflată în Uniunea Europeană în anul 2021”, au transmis inițiatorii petiției. 

Petiția este semnată de moții din Cluj și Alba care amenință cu acțiuni de protest dacă nu se vor lua măsuri pentru ca acel drum să fie modernizat. 

„Vom trece la acțiuni de protest, dacă nu veți lua toate măsurile pentru intrarea în normalitate pe cele două sectoare ale drumului despre care vă vorbim în acest document, cel din Județul Cluj și cel din Județul Alba. Noi nu vom mai accepta cârpeli! Acel drum poate fi reabilitat prin bani europeni, trebuie numai păsare din partea celor care ne conduc! Înțelegerea noastră  se apropie de sfârșit, iar noi ne vom bate pentru drepturile noastre, dacă vom mai fi batjocoriți!”, au mai transmis inițiatorii petiției. 

Petiția a fost inițiată ieri și a reușit să adune deja peste 1000 de semnături. 

 

 

Adauga comentariu