Petiție pentru montarea unui semafor într-o intersecție periculoasă din Florești: „Au fost nenumărate cazuri în care pietonii s-au aflat în pericol”

Un locuitor din Florești speră că va reuși să atragă atenția administrației locale printr-o petiție. Acesta solicită montarea unui semafor la intersecția străzilor Prof. Ioan Rus, Cetății si Tăuțiului, necesar atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru protecția pietonilor. 

Inițiatorul petiției atrage atenția asupra faptului că vizibilitatea din acea intersecție a fost mult redusă de o clădire ce a fost ridicată în acea zonă. 

„Datorită traficului mare din această intersectie a străzilor Prof. Ioan Rus, Cetății și Tăuțiului, solicităm montarea unui semafor pentru fluidizarea traficului, dar cel mai important, în vederea evitării unor accidente, mai ales acum, când datorită edificării unei noi clădiri în zonă, vizibilitatea a fost și mai mult redusă. Au fost nenumarate cazuri în care pietonii s-au aflat în pericol. Considerăm că este necesară montarea unui semafor”, a explicat inițiatorul petiției.

Petiția a reușit să adune peste 70 de semnături în doar câteva zile, cei mai mulți dintre semnatari considerând că un semafor i-ar ajuta și pe cei care acum sunt nevoiți să aștepte ca alți șoferi să îi lase și pe ei să pătrundă în intersecție. 

E nevoie de o reglementare în acea interescție. Pentru sens giratoriu nu este spațiu suficient,deci un semafor ar fi perfect. Semnez pentru ca este o chestiune de bun simț! Se iese tare greu, doar la înțelegere între șoferi!

Cei care venim de pe Ioan Rus avem stop și suntem la mila celor care au prioritate, care nu se îndură să ne o dea!!! Un semafor ne -ar permite și nouă să circulăm. Cu atât mai mult cu cât s-a deschis un șantier, au acoperit cu folie opacă perimetrul și nu mai putem ieși deloc! Vor fi accidente!

Aceasta nu este singura intersecție problematică din Florești, însă primarul a declarat că aceste situații se vor rezolva abia după ce va fi realizat un studiu de trafic ce va identifica atât problemele cât și soluțiile pentru remedierea acestora. 

 

Adauga comentariu