Petiție online pentru aplicațiile de tip „ride sharing”. Replica taximetriștilor din Cluj-Napoca

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală, reprezentanta Uber în România, a lansat o petiție prin care solicită Guvernului să reglementeze de urgență aplicațiile de tip Uber, Clever și Bolt.

„Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, intrată în vigoare pe 16 mai, ce modifică legea taximetriei. În urma acestei modificări, a început un val de abuzuri din partea taximetriștilor și a poliției asupra șoferilor parteneri: amenzi, intimidări, bătăi, mașini confiscate. Prin urmare, numărul șoferilor activi pe platformă a scăzut cu 25% într-o singură zi, iar timpul de așteptare s-a mărit la peste 10 minute”, se reclamă în petiție. De asemenea, inițiatorii petiției se plâng că peste 20.000 de șoferi vor rămâne fără obiectul muncii, iar 2.5 milioane de potențiali clienți vor avea de suferit.

Ioan Pugna, vicepreședintele Asociației Taximetriștilor din Cluj, este de acord cu reglementarea aplicațiilor tip Uber cu o singură condiție: să respecte aceleași reguli ca și firmele de taximetrie.

„În România sunt peste 70.000 de taxiuri care plătesc doar din taxe statului român peste 345 de milioane de euro, anual. Cu siguranță trebuie reglementat și Uber, nicio problemă, însă fără a se face discriminări. Condițiile impuse trebuie să fie identice cu cele impuse firmelor de taximetrie. Forma de autorizare și funcționare trebuie să fie similară firmelor de taximetrie. Altfel, îmi iau și eu un autobuz și fac zilnic ruta Cluj-Florești”, a declarat Pugna pentru Ziar de Cluj.

În urmă cu o săptămână, Ziar de Cluj scria despre interzicerea aplicațiilor de tip „ride sharing”. Chiar și așa, reprezentanții companiilor dădeau asigurări că nu intenționează să renunțe la piața din România.

CITEȘTE ȘI: CU ÎNCEPERE DE AZI: Uber, Bolt și Clever, interzise în România. Ce sancțiuni drastice riscă șoferii

 

Adauga comentariu