Peste 60 de mașini controlate de polițiștii de la Rutieră în 24 de ore. În peste 50 % din cazuri s-au aplicat amenzi contravenționale

Polițiștii clujeni au demarat mai multe activități în vederea reducerii numărului de accidente de circulație produse pe drumurile din județ. În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au verificat respectarea normelor privind regimul legal de viteză, consumul de alcool sau substanțe interzise, dar și prevenirea accidentelor în care sunt implicați pietoni sau bicicliști.Cu ocazia activităților desfășurate în cursul zilei de ieri, la nivelul județului au fost constatate și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale.

„În intervalul orar 15.00-17.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj-Napoca, împreună cu polițiștii de Ordine Publică din cadrul Secțiilor 1-7 Cluj-Napoca, au acționat în vederea prevenirii accidentelor produse pe fondul vitezei excesive, consumului de alcool, dar și a celor produse ca urmare a indisciplinei pietonilor sau conducătorilor de biciclete și trotinete.

În cele două ore, polițiștii au legitimat 73 de persoane și au oprit pentru control 62 de vehicule.Neregulile constatate la regimul rutier, au impus aplicarea a 44 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 32 au fost aplicate conducătorilor de autovehicule pentru abateri înregistrate la regimul legal de viteză, folosirea telefonului mobil sau nepurtarea centurii de siguranță, iar alte 12 au fost aplicate pietonilor și conducătorilor de biciclete sau trotinete.Totodată, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării două permise de conducere unor conducători auto care nu au respectat normele privind efectuarea depășirilor sau a culorii roșii a semaforului”, arată cei de la IPJ Cluj.

 

Adauga comentariu