Peste 25 de catei isi vor astepta un stapan sambata, pe pietonala din Mihai Viteazul

 Clujenii sunt asteptati sambata sa mangaie catei, sa ii cunoasca si chiar sa ii ia acasa, fie doar pana isi gasesc un stapan, sau chiar sa ii adopte.

Initiativa le apartine celor de la Asociatia NUCA Animal Welfare. Evenimentul “Adopta un caine abandonat” avea loc sambata, 5 aprilie, de la ora 10 pana la 17 in Piata Mihai Viteazu, zona pietonala.

“Peste 25 de catei de la Centrul de Gestionare a Cainilor fara Stapan al Primariei Cluj va asteapta nerabdatori sa veniti sa ii cunoasteti - si de ce nu - sa ii luati acasa. Adoptia este ultima sansa pentru acestia, iar prin adoptie se salveza doua vieti: a catelului adoptat, dar si cea a urmatorului caine abandonat care va primi un loc temporar in boxa care s-a eliberat astfel”, anunta organizatorii.

Toti cateii sunt deparazitati, vaccinati, sterilizati, microcipati si cu carnete de sanatate, pregatiti sa isi urmeze viitorul stapan. De asemenea, fiecare animal adoptat in cadrul evenimentului va beneficia de toate accesoriile necesare (patut, zgarda, lesa, boluri, jucarii), precum si trei sedinte de dresaj gratuite.

Scopul principal al evenimentului este sa promoveze adoptia responsabila si sa dea o sansa reala cateilor de la centru.

“Este o premiera atat pentru Asociatia Nuca Animal Welfare, cat si pentru municipiul Cluj-Napoca. Totodata speram sa ofere un model pozitiv pentru viitorul cainilor abandonati, ajunsi in gestiunea municipalitatii”, adauga oficialii de la Nuca.

Manifestarea doreste sa marcheze si Ziua Internationala a Animalelor fara Stapan (4 aprilie), dar a fost aleasa ziua de sambata, pentru ca sa poata lua parte la actiune si cei care lucreaza in timpul saptamanii.

Cei care au deja un animalut vor putea sa participe la parada cateilor adoptati, sau sa ia parte la discutii despre viata alaturi de un patruped, schimbarile pe care le implica o astfel de decizie, importanta sterilizarii animalelor de companie, alaturi de Sandor Manases, medic veterinar si Roxana Doanca, medic rezident in psihiatrie-pediatrie.

De asemenea, pentru cei care nu sunt inca decisi sa adopte, asociatia le ofera posibilitatea de lua in foster unul dintre catei, adica in "adoptie temporara" pana la gasirea unui stapan defintiv.

Pentru ca se implica voluntar in gasirea de solutii pentru cateii fara stapan si nu fac asta doar pe hartie, le spunem Jos Palaria! celor de la Asociatia Nuca Animal Welfare.

Adauga comentariu