Peste 240 de școli din Cluj au trecut în scenariul ROȘU, cel mai mare număr de la debutul pandemiei

În contextul în care numărul zilnic de cazuri de infecție cu noul coronavirus înregistrate la Cluj este unul ascendent - doar în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 264 de persoane confirmate cu Covid-19 - și numărul unităților de învățământ preuniversitar care intră în scenariul Roșu este în continuă creștere: marți a fost înregistrat un record negativ în acest sens de la declanșarea pandemiei de Covid-19.

Un număr de 242 de unități de învățământ preuniversitar au trecut, marți, în Scenariul Roșu (S3):

scenariu ce implică participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Rata de infecție este, de asemenea, mare: cca 4,49/1000 locuitori, potrivit ultimelor date prezentate de autorități în 27 octombrie 2020. 

Astfel, în decurs de doar 24 de ore, 20 de unități de învățământ au trecut la scenariul Roșu/online din cauza numărului de infecții cu Covid-19 în școli.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Cluj, luni, doar 222 de școli se aflau în scenariul Roșu. Marți, numărul acestora a crescut considerabil: de la 222 de școli la 242 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj care au trecut în scenariu Roșu. 

Este un record înregistrat în județul Cluj, aflat pe locul secund după Capitală, după numărul de infectări și a unităților de învățământ care au trecut în scenariul roșu.

Astfel, potrivit datelor publicate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, se înregistrează următoarea situație:

163 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 18 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

- 242 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online. Este, din păcate, un record de la declanșarea pandemiei în Cluj. 

Și situația epidemiologică la nivelul județului Cluj este una îngrijorătoare:

În ultimele 24 de ore, 264 persoane au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj, cu 38 persoane internate în ATI, din care 36 din județ și un număr total de 552 de pacienți internați, din care 492 din județul Cluj.

 

Adauga comentariu