Peste 200 de suflete blanoase de la Ecarisaj asteapta sa fie adoptate

Daca in alti ani dorinta de a lua acasa un catel de la Centrul de Gestionare a Cainilor Fara Stapan era mai ferventa in randul clujenilor in preajma sarbatorilor, anul acesta situatia este diferita. Desi peste 300 de catei si-au gasit stapani anul acesta, mai sunt 200 de blanosi care au nevoie de o casa.

“Acum avem 204 caini, din care vreo 10 puiuti. Oamenii adopta si pui, si caini adulti, depinde unde vor sa ii duca. Daca e pentru paza prefera adultii, daca e pentru copii, cateii trec mai bine. Adoptiile au mers ca anul trecut, alta data in preajma Craciunului venea mai multa lume, acum avem programate vreo 2-3 adoptii pe saptamana viitoare”, arata Mioara Macrinici, medic veterinar al Centrului.

Cateii se dau cu contract de adoptie, dupa ce doritorul dovedeste ca are un domiciliu stabil unde sa tina animalul. Chiar si asa, sunt cazuri in care cainii adoptati sunt returnati dupa cateva luni la Ecarisaj.

“Pana la sfarsitul lunii noiembrie, am avut 339 de caini internati si au fost adoptati 81 de catre persoane fizice si 236 de catre ONG-uri. Organizatiile, in majoritatea dintre cazuri, mediaza adoptiile acestor catei in strainatate”, a mai aratat Macrinici.

Centrul functioneaza pe strada Bobalnei, numarul 65, iar cainii disponibili pentru adoptie pot fi vazuti la fata locului, pe site sau pe Facebook.

Comentarii

ada

18.12.2015 17:41

O intrebare: A urmarit cineva traseul cainilor dati spre adoptie in strainatete? E ciudat ca dupa putin timp, de la adoptie dispare contul de pe fb al noului stapan si nu mai auzi nimic de ei!  Oare ONG-urile care se ocupa cu asa ceva, nu au fost curioase sa afle pentru ce se doresc atatia caini, in vest, cand stim destul de bine ca ei se uita la orice maruntis.

Adauga comentariu