Peste 200 de cazuri de infecție cu COVID-19 în școlile din Cluj

În condițiile în care Clujul a depășit Bucureștiul la rata de infectare, având o incidență de 4/1000 locuitori, și înregistrând un număr de 356 de noi cazuri de infecție cu coronavirus în ultimele 24 de ore, situația din unitățile de învățământ din județul Cluj este, de asemenea, îngrijorătoare.  

Astfel, numărul infectărilor cu noul coronavirus în rândul elevilor și profesorilor crește de la o zi la alta în județ: de marți până miercuri au fost înregistrate 17 cazuri noi.
 
În prezent sunt confirmați pozitiv un total de 231 elevi și profesori din județ, adică cu 17 cazuri mai multe față de marți, când figurau doar 214 de cazuri confirmate în școli. 

Este vorba de un număr de 139 de elevi din 69 de școli și de 92 cadre didactice din 69 de unități de învățământ.

De asemenea, în prezent, 242 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj funcționează cu predare exclusiv online, după ce la finalul lunii septembrie Clujul avea doar 8 scoli/grădinițe în scenariul 3.

Astfel, conform Inspectoratului Școlar Județean Cluj, miercuri, la nivelul judeţului, situația a fost următoarea:

- în 242 de unități de învățământ cursurile s-au ținut online, după scenariul 3 (roşu)

- 18 de unități de învățământ au funcționat în scenariul 2 (galben), adică hibrid, care presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a

- în 163 de unități de învățământ preuniversitar din județ s-a aplicat scenariul 1 (verde), adică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

CITEȘTE ȘI: Peste 240 de școli din Cluj au trecut în scenariul ROȘU, cel mai mare număr de la debutul pandemiei


Adauga comentariu