Peste 120 de femei din Penitenciarul Gherla au votat! VIDEO

Și femeile din penitenciare votează. În cluj, în Penitenciarul Gherla - Secția Cluj-Napoca, unde sunt încarcerate peste 150 de femei, secția s-a deschis la ora 08.00. Până la ora 11 au fost așteptate 129 de deținute care au cerut să își exercite dreptul la vot.

Femeile au fost chemate în secția de votare în ordinea numerică a celulelor. Astfel, deținutele au putut vota pe bază de buletin sau pașaport.

 

La nivelul întregului Penitenciar Gherla există 636 de bărbați și femei cu drept de vot. Dintre aceștia, 561 au anuntat ca vor sa isi exercite dreptul de a-si alege presedintele.

ANP anunță că 14.807 de deținuți au votat, duminică, pentru alegerile prezidențiale din totalul de 20.434 din totalul persoanelor private de libertate din unități. Votul a fost închis și s-a desfășurat fără a fi înregistrate incidente.

14.807 persoane private de libertate și-au exercitat, duminică, dreptul de vot în cadrul alegerilor prezidențiale, din totalul de 20.434 aflate în detenție, informează ANP.

„Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice de natură să asigure desfăşurarea în condiții optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Președintele României din anul 2019, unităţile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral”, informează reprezentanții ANP, printr-un comunicat de presă.

 

Adauga comentariu