Peste 100 de trenuri anulate. La Cluj se poate ajunge cu întârziere

CFR Călători a luat hotărârea de a anula 102 trenuri (informaţie actualizată la ora 10), din cauza condiţiilor meteo. Cea mai afectată e zona de sud a ţării, dar şi o parte din zona de est.

Trenurile aparţinând Regionalei Cluj nu se confruntă cu probleme, nu a fost niciunul anulat, însă se circulă în condiţii de iarnă. Reprezentanţii Regionalei au admis că în gara Cluj-Napoca se poate ajunge cu întârziere, mai ales dacă trenurile vin din zonele afectate.

La această oră nu sunt linii închise şi nici trenuri blocate, circulaţia fiind adaptată condiţiilor meteo nefavorabile.

Pe magistrala Bucureşti - Constanţa trenurile circulă în continuare remorcate cu locomotive Diesel, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpadă. În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme pe parcursul zilei. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa, anunţă CFR Călători.

"Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren. PRIORITATEA noastră este aceea de a asigura oamenilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe, pe magistrale. Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia de a anula sub 10% dintre acestea pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri", anunţă CFR Călători prin intermediul unui comunicat.

 

LISTA trenuri anulate anulate în prezent pentru data de 12 ianuarie 2017:
goo.gl/Aa2x9R
Se vor face actualizari periodice, în funcție de evoluția condiţiilor meteo şi de situația din teren.

INFO utile TRENUL MEU și RECOMANDĂRI:
goo.gl/EN9i2G

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie:
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Tarife în ţară - http://www.cfrcalatori.ro/ro/tarife-tara/renuntare-calatorie

Adauga comentariu