Peste 100 de alergatori la Campionatul National de Semimaraton, organizat in premiera la Cluj

Campionatul National de Semimaraton si Cursa Populara au strans la Cluj Arena zeci de atleti profesionisti, amatori de alergat, antrenori si sustinatori. Alaturi de sportivi, dar si la Cursa Populara, a alergat si organizatoarea evenimentului, Mihaela Botezan, care si-a propus ca la editiile viitoare competitia sa aiba dimensiuni balcanice si chiar mondiale.

Inca de la ora 8 s-a inchis traficul auto pe Bd. 1 Decembrie 1918, de la intersectia cu sensul giratoriu de langa benzinaria Mol pana la intersectia cu strada Mamaia si pe Splaiul Independentei, de la intersectia cu podul Garibaldi pana la intersectia cu strada G. Baritiu. Startul s-a dat pe pista de la Cluj Arena, apoi atletii legitimati la diferite cluburi sportive din tara au facut traseul de cateva ori pana au ajuns la cei 21,1 kilometri.

Langa stadion antrenorii si sustinatorii ii asteptau cu apa sau felii de lamaie ca sa le sporeasca rezistenta.

Atleta Mihaela Botezan Prundus s-a oprit inaintea ultimei ture. A alergat 15 kilometri din cei peste 21.

“As vrea sa multumesc voluntarilor, se simte prezenta lor pe tot traseul. Este sigur, se poate alerga in siguranta. Eu mi-am facut o verificare pe 15 kilometri si sunt multumita de ceea ce am reusit.  A fost mult de umblat in ultimele trei saptamani cu aranjat, cu oficialitati, cu autorizatii, care pe mine un pic m-a consumat, dar sunt in grafic. 55 de minute pe 15 kilometri, asta imi era targetul”, a spus atleta.

Botezan Prundus se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

“Pentru asta muncesc acum. Astazi am facut o verificare la 15 kilometri, pe 4 octombrie voi termina un semimaraton si apoi imi caut un maraton. E nevoie de 2 ore 37 ca sa ma calific, dar nu ma multumesc cu atat. Daca nu esti in 2 ore 30, nu esti in elita mondiala”, a subliniat sportiva.

Prima care a trecut linia de sosire a fost zalauanca Paula Claudia Todoran, devenind astfel campioana la senioare.

“1:15:19 am auzit la microfon. Fac atletism de 16 ani si tot timpul ma pregatesc ca sa fiu in forma, ca sa fiu in varf si ca sa castig. Merg  tot timpul cu gandul la Dumnezeu, sa-mi ajute, ma rog in timpul cursei, ma rog inainte, sunt multumita, mi-a iesit cat mi-am propus”, a spus sportiva.

La baieti, campion a iesit atletul Marius Ionescu, membru al lotului olimpic, legitimat la CSM Craiova.

“Sunt foarte bucuros, nu ma asteptam sa fiu in asa forma, ma asteptam sa fiu putin mai obosit. E bine cand se termina cu bine. Am scos 68 de minute si ceva. Sunt multumit. Peste doua saptamani urmeaza un maraton in Anglia, si tot asa”, a spus Ionescu.

Efortul depus a fost resimtit la final de competitie, multi atleti incercand sa-si recapete puterile cu muschii tremurand dupa finis.

Au participat 67 de baieti si 22 de fete la Campionatul National de Semimaraton, organizat in premiera la Cluj.

La Cursa Populara, cu un traseu mult mai scurt, s-au inscris 27 de participanti. Primul care a trecut linia de sosire a fost un atlet care a participat si la semimaraton.

“Am scos 17 minute, e un timp bunicel. La semimaraton am avut niste probleme, m-a durut ficatul, si am iesit pe doi, dar aici a fost lejer”, a spus Nicolae Soare,care face atletism de 7 ani la Bacau.

Unul dintre cei mai interesanti participanti a fost Emil Ardelean, de 47 de ani, stabilit in America.

“N-am mai alergat o cursa de cativa ani. Am vrut la semimaraton, dar nu ma pot legitima, cu toate ca am alergat maraton aici acum 27 de ani. Am doar pasaportul si nu se poate”, spune barbatul, stabilit peste ocean de 17 ani.

Premierea castigatorilor Cursei Populare s-a facut de deputatul Elena Uioreanu.

La final a avut loc Crosul Family, unde micutii au alergat impreuna cu parintii pe pista de atletism a Cluj Arena.

Adauga comentariu