Percheziții la societatea Cridov. Prejudiciul se ridică la peste 18 milioane de lei

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au facut percheziții la firma Cridov, informeaza Gazeta de Cluj. Potrivit surselor judiciare valoarea prejudiciului se ridică la peste 18 milioane de lei și peste 10 persoane sunt anchetate în acest caz. Compania clujeană Cridov este administrată și deținută de MURESAN CRISTIAN și POP DANIEL GHEORGHE. Unul dintre reprezentanții companiei a declarat că nu știe de existența perchezițiilor.

Conform surselor menționate în acest dosar sunt vizați și o parte din membrii clanurilor de romi Rostaș și Roșianu din Florești, o parte dintre persoanele vizate având legături și în trecut de fapte de corupție.

Cei de la Cridov au obținut contractul, în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, finanţat din bugetul comunei Florești, pentru asfaltarea a 19 străzi.

În iunie 2015, la sediul Consiliului Județean a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor, cunoscut ca și ”drumul lui Boc”. Oferta declarată câştigătoare a contractului de achiziţie publică având ca obiect rest de execuţie lucrări pentru obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor“ a fost cea depusă de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL, cu suma de 13.324.190,24 lei, fără TVA. De acest drum se leagă și o anchetă a DNa Cluj. Gazeta de Cluj a publicat o serie de informații conform cărora DNA face vâlvă din nou în administraţia clujeană.

UPDATE:

La această oră utilajele de lucrări ale firmei se află sub sechestru,  iar lucrările efectuate de CRIDOV SRL sunt stopate. Conform surselor din interiorul anchetei, urmează emiterea a cinci mandate de arestare!

Sursa: Gazeta de Cluj

Adauga comentariu