Percheziții la Câmpia Turzii la o grupare specializată în înșelăciuni prin metoda „Acoperișul”

Polițiști, procurori și jandarmi au efectuat mai multe percheziții în Câmpia Turzii. Din primele informații ar fi vizată o grupare specializată în inșelăciuni prin metoda ”Acoperișul”.

Oamenii legii au ridicat materiale, bani, telefoane mobile, dar și arme de foc. Totodată, mai multe persoane au fost duse la sediul Poliției Municipiului Câmpia Turzii pentru audieri suplimentare, informează Refleqtmedia.ro

Înșelătoria „Acoperișul” cu escroci din Turda și Câmpia Turzii a revenit de curând în județul Alba.

Totul începe cu un fluturaș ”otrăvit” plasat pe parbrizul mașinilor parcate în oraș, mai ales în zona caselor, uneori și în scările blocurilor, acolo unde accesul este posibil.

”Oferta” promite prețuri mici, consultanță gratuită și chiar un discount de 20%, sau, după caz, 12% pentru pensionari.

Aparent, este vorba despre o afacere bună. În realitate, costurile vor ajunge la prețuri astronomice. Poliția nu face nimic pentru că oamenii nu depun plângere, intimidați de numărul mare al ”negociatorilor” pe care firma îi trimite ulterior la încasat banii.

Metoda este simplă și se practică la Alba Iulia sub ochii autorităților: omul este tentat cu un contract în care nu este trecut prețul și nici lista cantităților, ci doar prețul materialelor și al manoperei la bucată, într-o anexă. I se spune o sumă inițială, relativ în prețul pieței.

La negocieri sosește un membru al grupului cu aspect îngrijit, care se vrea convingător. Acesta este cel care încheie contractul. Nu uită să întrebe, în cazul persoanelor vârstnice, unde lucrează copiii și pe cine au mai apropiat. Evită zonele rurale, unde oamenii sunt mai uniți și unde aceștia, atunci când autoritățile nu îi apără, își fac singuri dreptate. 

La ”muncă” vin însă rudele gaborilor care dețin firmele. Decopertează acoperișul și de acolo încep presiunile asupra proprietarilor. 

După finalizarea lucrării, la calculul final, oamenii au o surpriză: prețul este de aproximativ 8 până la 10 ori mai mare decât cel stabilit inițial. 

Adauga comentariu