Percheziții DIICOT la spa-ul THAI THERAPY! Cosmin Muntean, capul rețelei de traficanți de medicamente interzise, și-a albit banii din TRAFIC bagandu-i in investiții luxoase, dar neprofitabile

DEA - Agenția Antidrog din SUA - în colaborare cu DIICOT Cluj au destructurat ieri o rețea stufoasă de traficanți clujeni care vindeau medicamente interzise în SUA printr-un sistem ingenios de site-uri, call-center și conturi off-shore.

Capul rețelei, clujeanul Cosmin Muntean este acuzat de procurori că ar fi făcut profituri la negru importante, de peste 12 milioane de euro.

Deși o ardea în figuri și fițe pe la evenimente mondene gen balul AFA, afișând ținute scumpe sau postând pe Facebook poze cu o vilă construită de un designer reputat, Cosmin Muntean are un portofoliu de companii super slabe, toate cu cifre de afaceri minuscule sau pe pierderi, lucru care a atras probabil atenția procurorilor.

 

Cele șase firme pe care le are ca asociat unic sau co-asociat aveau rolul de paravan ce constituiau o aparență de legalitate în caz că instituțiile de control se uitau la activitatea lui.

Șmecheria nu a ținut însă. Ziar de Cluj vă prezintă însă câteva detalii foarte interesante despre acest Cosmin Muntean, traficantul milionar în euro, cu aparență de familist și om de afaceri mediocru.

În urmă cu doi ani, Cosmin Muntean, care producea tot mai mult cash din traficul ilegal de medicamente, s-a gândit să albească banii negri prin investiții de business. Una dintre ele este centrul de SPA și fițe Thai Terapy, situat pe o stradă luxoasă a Clujului, unde Cosmin Muntean a investit o tonă de bani, în calitate de acționar majoritar, fiind asociat cu clujeanca Delia Pleșa, care îndeplinește și funcția de manager.

Că Thai Therapy pare sa fie un mecanism de spălare a banilor proveniți din traficul de droguri si avand in vedere ca DIICOT a fost joi la perchezitii la Thai Therapy, putem vedea si din cifra de afaceri a societății Thai Therapy, care în al doilea an de la inaugurare era de 361.610 lei, având pierderi de două ori mai mari, adică de 200 mii euro și cu datorii pe 2016 de aproape o jumătate milion de dolari.

Fiind puțin reținut de DIICOT, Cosmin Muntean nu a putut fi contactat de Ziar de Cluj. Am sunat-o însă pe doamna Delia Pleșa, care, vădit iritată de telefonul nostru, ne-a spus că nu știe nimic despre asociatul si seful sau Cosmin Muntean și problema lui de la DIICOT. Doamna Pleșa, până la urmă, cu tot disprețul de care era în stare, ne-a recunoscut că DIICOT a efectuat percheziții la societatea Thai Therapy. Întrebată fiind dacă s-au spălat bani prin Thai Therapy sau dacă investiția lor e în pericol având în vedere că acționarul majoritar Cosmin Muntean a fost reținut pentru 24 de ore și propus pentru arestare, Pleșa ne-a răspuns ironic: „Nu mai vreau să vă rețin, discuțiile pe acest subiect se încheie aici”.

Dar cea mai tare fază cu care vom și încheia acest articol este că, aidoma unor milionari clujeni ipocriți care și-au făcut averi din evaziune fiscală și privatizări frauduloase, dar participă sau dau share pe facebook la protestele #rezist, am avut șocul să îl descoperim pe domnul Cosmin Muntean, ditamai milionarul din trafic ilegal de medicamente, protestând împotriva hoției guvernanților cu o pancartă plină de mesaje revoltate. Mai rar atâta tupeu din partea unui infractor!

Comentarii

Marius

26.01.2018 17:24

Hoțul strigă hoții :)))))

razvan

26.01.2018 17:31

No asta da...:))), ultima parte e romania din cap pana in picioare...

Nicu

26.01.2018 17:57

Heisenberg!

hater

26.01.2018 21:07

In pancarta omul spunea adevarul: nu muncim.

Nicu

26.01.2018 21:34

sariti, e persecutie politica, a fost arestat politic.....Si ce gura avea la Rezist....

George Rusu

26.01.2018 22:45

Asa e...”coruptia imaginara ucide”...huuuuo...sa intre toti la puscarie...mama lor de hoti....in schimb traficul international de droguri e permis si chiar recomandat....unde s-a mai auzit sa moara cineva in lumea asta din cauza drogurilor? Principala cauza de deces in lume e abuzul in serviciu..se stie doar....

Anca

26.01.2018 22:51

Orice vită care mugește la poarta nouă are impresia că face comentarii la materialele pe care se preface că le citește. Vita dă lapte, viței, carne și primește ouă cu cârnaț de la taur. Nu comentează, că nu are intelectul necesar. Alt rol nu are decât acela să fie trasă de țâțe și să i se bage cârnațul sub coadă să scoată viței. Așa că mugetul mic!

mica

27.01.2018 10:46

cu pancartele alea ii era ciuda ca nu poate fura la fel de mult ca politicienii?taran prost, acum ajunge unde ii e locul

Andi

27.01.2018 21:01

Noroc cu cei de la DEA ca altfel,daca e dupa noi, ii lasam pe exportatorii de amfetamine sa fie cei mai moralisti dintre moralistii #rezist ! Cu mentalitati “democratice” de genul celor de mai sus, cine nu e #rezist e o “vaca -corupta cel mai probabil- si care nu intelege nimic” sa nu ne miram ca sunt pline baile cluburilor si barurilor din cluj de “praf alb” pe langa chiuvete..

Breloc

31.01.2018 09:44

Acum sa vedem cat ii #rezista gaozu' la parnaie! :)))))

Geo

01.02.2018 12:34

Asta sigur nu-I din Cluj....e parvenit pentru ca doar stim ca Clujul e fruntea. Glumesc. Insa este evident ca o mica parte din cei care au iesit in strada pentru lupta anti coruptie sunt oameni onesti si cu frica lui Dumnezeu cum se spune....restul doar pozezea in oameni cinstiti si chiar nu inteleg de ce mai ies in strada!

Adauga comentariu