Pentru a scăpa de caterisire, Pomohaci a depus o cerere de retragere temporară din preoție pe motive medicale

Conform surselor Ziar de Cluj, Arhiepiscopia Alba-Iulia a convocat pentru joi un Consistoriu de urgență pentru a-l caterisi pe preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

Agățându-se de orice oportunitate, Pomohaci a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din funcție, din motive medicale, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

"A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoție, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial", a spus părintele Oliviu Botoi.

Potrivit acestuia, Cristian Pomohaci nu specifică în cerere perioada pentru care solicită suspendarea temporară din preoție.

Oricum, remarcăm faptul că Pomohaci încearcă un tertip demn de un angajat la stat pe cale de a fi azvârlit afară din funcție și-și ia un fel de concediu pe motive medicale. Motive care nu l-au împiedicat pe fariseul corupător în sutană să cânte pe la concerte bine plătite nu mai departe de săptămâna trecută. Poate l-a sfătuit vreunul dintre susținătorii lui să încerce și această cale a tragerii de timp în speranța că poate lucrurile se așează cumva și lumea uită cu cine are de a face: cu un corupător. Îș asigurăm, atât pe el, cât și pe susținătorii săi, că nu vom uita să urmărim acest scandalos caz.

Căci, în ceea ce privește dovezile pe care Cristian Pomohaci ar fi trebuit să le aducă în termen de 30 de zile pentru a-și demonstra nevinovăția față de acuzațiile care i se aduc, acesta nu a prezentat încă superiorilor săi probele necesare.

Termenul până la care ar fi trebuit depuse dovezile expiră în cursul zilei de miercuri, situația urmând să fie analizată de organismele eparhiale competente, la sfârșitul acestei perioade.

"Încă nu au fost prezentate dovezile. Organismul eparhial competent va analiza situația miercuri și va prezenta joi o situație completă, lămuritoare", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Reamintim faptul că Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în Ziar de Cluj și la NCN, fiind preluată de mass media națională.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicații cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează și s-a decis ca părintele să fie oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care el trebuie să aducă argumente în favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

Adauga comentariu