Pentru salariile a 100 de mineri amărâți nu sunt bani. Pentru îmbuibați... cât mai mulți

De mai bine de două zile, o sută de mineri s-au blocat în subteranul Minei Lupeni. Ei sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit salariile aferente lunii ianuarie. De asemenea, nu și-au primit tichetele de masă de aproximativ zece luni, iar la plata transportului spre şi dinspre serviciu sunt restanțe de 11 luni.

Nu sunt bani. Pentru minerii din Lupeni nu sunt bani. Bine că sunt bani pentru cei pensionați la vârste fragede. Pensiile lor speciale, de lux, intră pe card la timp. Bine că sunt bani pentru sporurile aberante, gen de praf, de calculator, de antenă... de, de, de. „Aristocrația” bugetară își încasează salariile rotunjite cu sporurile amintite la fix. Bine că sunt bani pentru indemnizațiile asistaților politici aciuați prin tot felul de consilii de administrație. Paraziții neamului dorm, înșeală și mint liniștiți în Casa Poporului. Pentru ei sunt bani destui, lor le intră banii la timp. Miniștrii, secretarii de stat, înalții funcționari publici, sunt și ei liniștiți din partea asta. Nu e nici un risc, cardurile le sunt alimentate la timp.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că s-a ajuns la neplata salariilor minerilor, deoarece nu au fost îndeajuns de mari veniturile Complexului Energetic Hunedoara. Dar din câte ni se spune nici cu veniturile la bugetul de stat nu stăm mai bine. Însă nu am auzit ca judecătorii să se blocheze în sălile de judecată. Nu am auzit ca funcționarii să se închidă prin birouri. Nu am auzit ca asistații politici să se închidă în sălile de consiliu. Cum nu am auzit ca Orban, Dragu și toată șleahta de aleși ai poporului să se baricadeze în Casa Poporului. Miniștrii, la fel, intră și ies voios din ministere. Salariile ăstora, indemnizațiile și sporurile lor curg la timp, în ciuda faptului că veniturile bugetului de stat se află în mare suferință.

Și-atunci, să nu cobori toți sfinții din ceruri?! Cum dracului pentru toată armata asta de bugetari de lux sunt bani, dar pentru 100 de mineri nu sunt?!

Adauga comentariu