Pentru a rezolva problemele de austeritate ale instituţiei pe care o conduce, îl rugăm pe domnul Ioan Aurel Pop să se sacrifice pentru ţară şi să renunţe la salariile de rector al UBB şi de preşedinte al Academiei Române

Academia Română a expediat recent către toate institutele, centrele și filialele aflate în subordinea sa o adresă prin care le înștiințează că forul național nu are fonduri suficiente pentru plata salariilor în următoarele luni și le recomandă măsuri pentru a acoperi deficitul salarial, se arată într-un comunicat al Ad Astra (Asociație a cercetătorilor din întreaga lume), care precizează că demersul AR este "ilegal, neavenit și contraproductiv".

Această  veste, extrem de tristă, ne-a lovit crunt în aşteptări. Încă rectorul Universităţii Babeş-Bolyai şi Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, va fi nevoi să aplice austeritate în Academia Română pe mandatul său. Ori asta este trist, extrem de trist, academicienii nu sunt obişnuiţi cu austeritatea. O ştie şi domnul Ioan Aurel Pop care câştigă jumătate de milion de lei pe an pentru că nu a avut sufletul să lase din mână şi salariul de rector al UBB după ce l-a prins pe cel de preşedinte de Academie.

Noi zicem că problemele salariale ale Academiei s-ar rezolva dacă domnul IAP şi-ar dona, în numele academismului, măcar o parte din venituri.

Adauga comentariu