Pentru ei, bucuria sarbatorilor inseamna o masa calda

Sarbatorile inseamna sarmale si caldura, brazi impodobiti si cadouri, prieteni si familie.  E idealul spre care tinde, la sfarsit de an, toata lumea. E perioada cand se trag linii si se analizeaza, in jurul unei mese imbelsugate, cele 365 de zile care s-au scurs de la, poate, ultima mare intalnire de familie. Pentru altii, insa, ajunul Craciunului e doar o alta zi in care nu isi permit sa manance o masa calda. O alta zi in care nu au un acoperis deasupra capului si o famile care sa le fie aproape. Doar o alta zi in care nu vor sa-si depene amintirile, pentru ca majoritatea dintre ele dor. 

Mai sunt, inca, suflete care nu i-au uitat pe acesti oameni si care si-au propus, de ani buni, sa ii ajute in fiecare saptamana, iar in aceasta joi cu atat mai mult. Voluntarii de la O Masa Calda vor imparti in ajunul Craciunului aproximatix 100 de portii de mancare pentru nevoiasii Clujului. 20 dintre ei sunt copii care beneficiaza in mod constant de grija si priceperea bucatarilor care se intrec in fiecare sapamana sa le ofere un meniu cat mai apetisant. De data aceasta, pentru ca asa e traditia, vor gati sute de sarmale. 

„In 24 decembrie vom gati intr-o singura bucatarie in jur de 100 de portii de sarmale pentru un centru de copii din cluj, adulti ce traiesc la adapost si oameni care locuiesc pe strada. In data de 31, o firma de IT din Cluj a decis sa ni se alature si sa gateasca gulas cat sa ajunga pentru 100 de portii, in curtea sediului”, spune George Jiglau, unui dintre initiatorii proiectului O Masa Calda. 

Nici initiativa ''Patriotul Roman'' nu face pauza de sarbatori. 60 de beneficiari nevoiasi din Cluj-Napoca vor primi in ajunul Craciunului mancare gatita in casa de voluntarii clujeni. Pentru ca anul nou sa-i prinda cu masa incarcata, in a doua zi de Craciun, acestia vor pregati mancare pentru alti 160 de beneficiari din Cluj si Floresti. 

„Anul acesta, a fost foarte amuzant, am primit drept donatie un porc pe care l-am taiat si l-am pus la congelator. Zilele urmatoare o sa il gatim si o sa il impatim celor care au nevoie, atat de mult, de o masa cum se cuvine in aceasta perioada”, spune Daniel Somesanu, initiatorul proiectului Patriotul Roman. 

Parte din bucuria acestor oameni sunt si elevii de la Scoala Octavian Goga, dar si de la liceul George Baritiu, care au strans sute de kilograme de alimente ce vor fi impartite, maine, nevoiasilor. 

Cei care vor sa sprijine proiectul “O masa calda” o pot face donand bani in conturile RO78BTRLRONCRT0292723301 (lei), RO28BTRLEURCRT0292723301 (euro. SWIFT: BTRLRO22) sau prin Paypal: omasacaldacluj@gmail.com. In felul acesta, joia viitoare nu va mai fi niciodata o incertitudine.

Adauga comentariu