Pentru ei, bucuria anului nou sta intr-o masa calda

Anul acesta, Mos Craciun nu a uitat nici de nevoiasi. Zeci de persoane din Cluj care au ramas pe drumuri au simtit magia sarbatorilor. Pentru prima data dupa mult timp, noul an i-a intampinat cu o masa calda si sperante de mai bine.

Chiar daca bucataria in care gatesc de obicei e inchisa pana la inceputul saptamanii viitoare, initiatorii proiectului ''O masa calda'' nu au renuntat la obiceiul din fiecare joi. Oamenii strazii primesc si maine deja incetatenita masa saptamanala.

 ''Inainte de perioada sarbatorilor oamenii ne intrebau cand o sa revenim, se gandeau ca nu o sa mai gatim acum. Dar noi nu am luat nicio pauza si, daca nu am avut unde sa pregatim mancarea, saptamana trecuta am facut sandwich-uri. Asa o sa facem si maine, iar de saptamana viitoare lucrile vor reveni la normal'', spune George Jiglau, unul dintre voluntari.

Nici initiativa ''Patriotul Roman'' nu a facut pauza de sarbatori. 43 de beneficiari nevoiasi din Cluj-Napoca au primit, in aceasta perioada, mancare gatita in casa de voluntarii clujeni. Pentru ca anul nou sa-i prinda cu masa incarcata, in 29 decembrie, Daniel si Camelia au pregatit mancare de orez cu carnati, paine si dulciuri.

''Totul se face cu ajutorul oamenilor care doneaza bani pentru a ne ajuta sa sustinem aceste mese saptamanale. E vorba de o suma modica - 100 de lei care ajung sa gatim pentru toti beneficiarii'', spune Daniel Somesanu, initiatorul proiectului.

Pe viitor, ''Patriotul Roman'' viseaza sa isi extinda campania de binefacere si in Floresti, acolo unde au fost deja identificate peste 30 de familii nevoiase care s-ar bucura nespus de o masa calda, fie ea si saptamanala.

sursa foto: facebook.com

Adauga comentariu