Pensionarii - trași in piept cu creșterea pensiilor

Dincolo de tot zgomotul de fond, precum problemele din domeniul Justiției, putem constata că dificultățile reale cu care se confruntă cetățenii sunt, totuși, altele sau ușor diferite decât cele prezentate în agenda publică. Astfel, un efect al majorării pensiilor de către Guvern, constă în faptul că pensionarii sunt nevoiți să plătească mai mult pentru medicamente. Spre exemplu, dacă limita de 900 de lei este depășită doar cu un leu, pensionarii nu mai pot beneficia de compensarea medicamentelor. Taxarea haotică și neproductivă se referă, fie și în mod colateral, la modul în care au fost mărite pensiile. 

Pentru pensiile sub 900 de lei, pensionarii beneficiau de compensarea medicamentelor cu 90%. Dacă valoarea acestei sume este depășită cu 1 leu, adică 901 lei pensie, compensarea medicamentelor este de 45%. În consecință, cheltuielile alocate medicamentelor sunt mult mai mari, astfel încât, suma rămasă din pensie devine ridicolă. Iar toate acestea nu reprezintă decât un rezultat al majorării pensiilor, calculate și răstălmăcite de către ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Iar aceste majorări prin scădere sunt adevărate acte justițiare. 

Conform senatorului Marius Nicoară, cel care a și semnalat existența unor asemenea cazuri de inechitate socială, în cadrul emisiunii "În Vizor”, de la postul de televiziune NCN, pentru remedierea acestor situații este necesară implicarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, precum și a reprezentanților Casei de Pensii. Iar, în ultimă instanță, aceste derapaje rezultate în urma majorăii pensiilor, trebuie rezolvate de Guvern prin Ordonanță de Urgență. 

Soluția este una simplă: creșterea grilei de pensie, astfel încât dacă majorarea trece de un anumit prag, aceasta să poată fi încadrată în grilă de pensie, pentru ca pensionarul să poată beneficia, în continuare, de compensarea alocată pentru medicamente. 

Cazul semnalat de către senatorul Marius Nicoară este confirmat de un medic de familie din Bihor care, la rândul său, afirmă că pensionarii care depășesc suma de 900 de lei, fie și cu un leu, nu mai pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. 

Medicul Valentin Popa atrage atenția asupra creșterii calității vieții ”cu 5 lei”, în urma căreia, pensionarii vor fi nevoiți să plătească mai mult pentru medicație. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mesagerulhunedorean.ro

Comentarii

Claudia

13.07.2018 14:16

Pensionarii sunt, preponderent,  alegătorii psd! Să trăiască sănătoși!

Adauga comentariu