Pensionari “nevoiasi” cu pensie de 1.200 de lei, la cheful platit de Primarie

In ciuda faptului ca reprezentantii Primariei au sustinut ca petrecerea organizata de Ziua Varstnicului  se adreseaza pensionarilor cu venituri reduse, se pare ca la cheful de 26.000 de euro, finantat din bugetul local, au participat si varstnici cu pensii de 1.200 de lei. Chiar si in referatul Hotararii de Consiliu Local, prin care s-au alocat banii, se face referire la veniturile reduse ale pensionarilor, motivand astfel necesitatea evenimentului. Chiar si in Consiliul Local problema a generat discutii aprinse intre primar si consilierii PNL, cei din urma punand la indoiala eficienta cheltuirii banului public. Consilierii liberali spuneau atunci, in sedinta din septembrie, ca poate ar fi mai utila finantarea unui set de analize decat a unei petreceri pentru varstnici. In final hotararea a trecut cu 22 de voturi pentru si patru voturi impotriva. Dupa eveniment reprezentantii Primariei si-au dat seama ca nu au o evidenta clara a veniturilor participantilor si recunosc ca nu i-au refuzat pe cei cu venituri mari, de chiar 1.200 de lei, pentru ca “erau locuri”. Selectia participantilor chefului de 119.000 de lei din bugetul orasului s-a facut pana la urma pe incredere, listele fiind intocmite de sefii cluburilor de pensionari si ai asociatiilor.
“S-au avut in vedere persoanele cu venituri reduse cu prioritate, dar nu s-au exclus nici ceilalti. In afara de listele intocmite de Cluburile Pensionarilor, Asociatia Judeteana a Pensionarilor si Uniunea Generala a Pensionarilor au mai fost cetateni care si-au manifestat dorinta de a veni. Nu a fost cazul sa refuzam pe nimeni pentru ca au fost locuri. Au fost persoane cu venituri si cu 400 de lei, dar si cu 1.200 de lei”, a explicat Iulia Persa, seful Biroului Mass-Media al Primariei.
Consiliul Local a alocat pentru cheful pensionarilor cu 100.000 de lei mai mult decat pentru rechizitele unor copii nevoiasi.

Comentarii

Boc da 350.000 ...

06.11.2013 17:15

[...] Primaria va investi 350.000 de euro in modernizarea Bailor Someseni, a anuntat astazi edilul Clujului, Emil Boc. Banii se vor intoarce inapoi in comunitate, sustine acesta, sub forma de tichete acordate cu titlu gratuit studentilor, tinerilor si pensionarilor, in functie de niste criterii pe care municipalitatea le va stabili ulterior.  [...]

lol

17.10.2013 08:34

Venituri reduse sunt cei care au amaratii vreo 200 lei sau 400 su 500 nu 1200, astia traiesc bine, nu era nevoie sa le dea tot astora mancare si bautura, asta e propaganda domnilor, nimic mai mult, si oricum erau pensionarele doamne din PDL, nu altele stati relaxati!

Liviu

16.10.2013 14:58

Da, e bun articolul si cred ca am inteles mesajul:
Ideea de a face o petrecere care sa comemoreze Ziua Varstnicului dar care sa se adreseze cu precadere varstnicilor CU VENITURI REDUSE ar putea sa para absurd de discriminatorie in cazul in care initiativa ar fi de buna-credinta. Perversitatea se ascunde sub izul ieftin de electoral Caragialian.

Un cititor scarbit!

16.10.2013 13:16

Si, ma rog frumos, care este scopul acestor intalniri? Nu acela de a mai "scoate din casa" oameni tristi si insingurati, de a mai aduce o bucurie in sufletele unor amarati? Credeti ca o pensie de 1200 lei este asa de mare ca sa se lafaie in bani, cand cea mai mare parte din ei se duc pe medicamente si plocoane in stanga si-n dreapta, ca nimeni nu-i mai ajuta altfel. SA VA FIE RUSINE CA PUNETI ASTFEL PROBLEMA!!! As intelege daca ar fi vorba de acele pensii "nerusinate" despre care s-a tot vorbit, dar se pare ca beneficiarii acestor pensii participa la petrcerile organizate prin Malta, la Vatican sau in Insulele Maldive.
Frumos articol! Rusine sa va fie!!!

radu

16.10.2013 11:55

Extraordinar de prost articolul. asta ii știre?

Adauga comentariu