Pensionar de lux în Cluj-Napoca. Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, are venituri de 4000 euro pe lună. În Primărie, mai sunt și alți Bonțideni

Despre salariul fabulos al lui Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Ziar de Cluj a scris încă de acum doi ani. După ce și-a ținut la secret salariul pe motiv că este confidențial, într-un final și-a publicat declarația de avere, așa cum prevede legea. Acum, veniturile cumulate ale lui Bonțidean ajung la 4.000 euro pe lună.

Uns șef al Poliției Locale, în 3 august 2016, Marcel Bonțidean trăiește pe picior mare de atunci. După ce prietenul său, Emil Boc, l-a pus în acest post călduț, veniturile boss-ului de la Locală s-au cumulat – pensie, salariu și indemnizație de membru ATOP Cluj. Suprinzător sau nu, an de an, veniturile sale sunt tot mai mari, grație majorărilor salariale adoptate de Guvernul PSD. Emil Boc nu s-a ferit să le mărească salariile angajaților din Primărie.

Marcel Bonțidean nu are niciun teren, dar are un apartament dobândit în anul 2009. Potrivit declarației de avere pe anul trecut, șeful Poliției Locale nu are nici autoturisme, nici obiecte de artă. La capitolul bani, stă însă extrem de bine – are un depozit bancar în valoare de 50.000 euro, cont deschis în 2017. Are însă și datorii la bancă. În anul 2004 a contractat un credit în valoare de 15.000 euro, scadent în 2019.

Când vine vorba de salarii, Marcel Bonțidean are un venit anual impresionat: 99.865 lei anual. Șeful Poliției Locale încasează lunar 8.300 lei (1.700 euro). Se mai adaugă și pensia, mai mare decât salariul: 125.750 lei anual (10.500 lei/lună, adică 2.200 euro).

Veniturile lui Bonțidean nu se opresc aici. Potrivit declarației de avere, anul trecut a mai încasat 10.008 lei din calitatea de membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). Înseamnă că în fiecare lună, în buzunarul șefului Poliției Locale intră 834 lei (180 euro) și de la ATOP.

Reiese că șeful Poliției Locale câștigă în fiecare lună 4.000 euro, un salariu foarte bun din Occident.

Potrivit declarațiilor de avere din anii precedenți, salariul lui Bonțidean s-a majorat considerabil. De exemplu: pentru 2018 declara un venit anual de 99.865 lei, iar pentru anul 2018 declara un salariu anual de 81.721 lei.

Marcel Bonțidean și-a început cariera la Poliția (Miliţia până în 1989) Municipiului Cluj-Napoca în 1985 și a lucrat timp de șapte ani ca subofițer. Din 1992 până în 1996 a fost ofițer operativ, apoi a ocupat succesiv posturile de Şef Birou Ordine Publică și Şef al Secţiei 4 Poliţie. Bonţidean a ocupat și funcțiile de adjunct al șefului IPJ Cluj, iar din 2009 până în 2016 a fost șeful Poliției municipiului Cluj-Napoca. Pensionat în 2016 din cadrul IPJ Cluj, cu o remuneraţie pe măsura gradului, Marcel Bonţidean a fost activat imediat de „amicul“ său Emil Boc. Pentru că pensia de la MAI era insuficientă unui trai decent în Silicon Valley de România, Primăria Cluj-Napoca a organizat rapid un concurs privind ocuparea funcţiei de conducere, respectiv de director general al Poliţiei Locale. Cum era de aşteptat, Bonţidean a candidat şi a devenit astfel şef al Poliţiei Locale a municipiului Cluj-Napoca.

Ca o remarcă, în Primăria Cluj-Napoca mai figurează o angajată cu numele Bonțidean, fără să aibă însă legătură cu Marcel Bonțidean. Vorbim despre Daniela Bonțidean, inspector în cadrul Primăriei. Potrivit ultimei declarații de avere, deține un teren în Florești, o casă tot în Florești și un autoturism. Mai are și datorii la bănci în valoare de 58.000 lei, respectiv 130.000 lei. Din funcția de inspector încasează un venit anual de 31.000 lei.

Citește și:

Este oficial: Cât câştigă Marcel Bonţidean, directorul general al Poliţiei Locale?

Adauga comentariu