Pensiile și salariile nesimțite vor fi acoperite de o așa zisă “taxă de solidaritate” de 2%. Din nou se alege praful de pe tobă de promisiunile din campania electorală

Se fac, din nou, declarații contradictorii în cadrul Cabinetului Tudose. Una zice primul ministru, alta ministrul său de Finanțe. Astfel, taxa de solidaritate, despre care premierul declara acum câteva luni că este un subiect trecut ca „discutat și uitat”, va fi totuși introdusă de anul viitor. Este vestea cu care ministrul Finațelor Publice, Ionuț Mișa, a venit miercuri seara într-o emisiune TV.

"Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului", a anunţat Mişa, la Antena 3. Acesta a subliniat faptul că este vorba de o taxă care este prevăzută la nivelul Comisiei Europene, și care se va aplica atât în sistemul de stat, cât şi în mediul privat.

Reamintim faptul că, întrebat despre „taxa de solidaritate”, ministrul Tudose a precizat la sfârșitul lunii iulie că ea poate fi trecută la categoria „discutate și uitate”, întrucât efectele ei erau inexistente, iar eforturile mult prea mari.

„Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate. Era prea puțin pentru a face ceva și prea mare deranjul”, a declarat Tudose.

Cu toate acestea, conform declarațiilor de aseară, angajatorii vor fi obligați să plătească o „taxă de solidaritate” de 2% din veniturile proprii.

Ministrul Finanțelor anunță scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%

"Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii", a precizat ministrul Finanţelor. Mișa a subliniat că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii.

Deși toate acțiunile guvernului PSD din ultima vreme arată o foame disperată de bani, ministrul de Finanţe a declarat aseară că sunt bani pentru pensii și salarii. Acesta a precizat că impozitul pe venit va scădea de la 16 la 10% de la 1 ianuarie 2018.

„Scăderea de la 16% la 10% va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 pentru absolut toate veniturile”, a precizat Mișa.

Reamintim faptul că, în campania electorală PSD anunța că impozitul pe venit va scădea de la 16 % la 0 % la 1 ianuarie 2018 pentru salariații care au minim 2.000 de lei brut pe lună și de la 16 % la 10 % (2018) pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000.

Adauga comentariu