Pedofil recidivist surprins în timp ce molesta un copil. A fost condamnat în trecut la 5 ani de închisoare, dar a făcut doar 3

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii din Cluj-Napoca după ce a fost surprins într-un parc din oraş în timp ce agresa o fetiţă. O femeie l-a fotografiat în acţiune şi l-a dat de gol.

Un pedofil a fost suprins de o femeie chiar în timp ce agresa o fetiţă în Parcul Expo Transilvania. Femeia a reuşit să surprindă incidentul cu telefonul mobil şi a anunţat Poliţia. Deşi bărbatul s-a făcut nevăzut şi a încercat să fugă, a fost prins în scurt timp şi a fost reţinut de poliţişti.

Femeia care l-a filmat şi l-a dat de gol a povestit cum au decurs lucrurile. „Eram cu băieţelul meu de mână, mergeam către staţia de autobuz. Am trecut pe lângă parc şi l-am văzut pe bărbat că îi ridica fetiţei fusta. Mi s-a părut dubios, însă am trecut mai departe. După câţiva paşi m-am întors, să văd ce fac, pentru că nu mi se părea un comportament normal. În acel moment fetiţa, care are, cred, maxim 10 ani, era dezbrăcată, întinsă pe spate în iarbă, iar el o mângâia pe picioare şi în zona intimă. M-am dus lângă ei şi am strigat «Ce faceţi acolo?». Mi-a răspuns că face fetiţa pipi. Şi am zis: «Păi aşa face un copil pipi? Eu acum chem Poliţia». Mi-am scos telefonul, eram efectiv şocată, el între timp i-a dat fetiţei chiloţeii şi a urcat pe moped. Am apucat însă, să îi fac poze”, a spus ea, pentru stirimed.ro.

Nimeni nu a intervenit

Femeia a rămas neplăcut surprinsă şi de faptul că deşi în parc era destul de multă lume, nimeni nu a intervenit să o ajute, deşi a strigat după ajutor pentru a-l imobiliza şi a-l da pe mâna poliţiştilor. În schimb, toţi oamenii din apropiere au rămas pasivi şi niciunul nu s-a implicat.

„Era multă lume în zonă. Fetiţa era întinsă în iarbă, dezbrăcată, chiar lângă o doamnă care stătea cu spatele. În staţie erau oameni, în direcţia în care a plecat el cu mopedul, erau alţi oameni. Nimeni nu l-a oprit, în ciuda faptului că eu strigam. Dacă nu aş fi fost însoţită de băieţelul meu, aş fi încercat eu să îl opresc sau aş fi ţinut fetiţa lângă mine. Însă, sincer vă spun, mi-a fost şi puţin frică. Mă gândeam că poate scoate un cuţit sau ne atacă, pe mine sau pe băiat”, a mai spus femeia.

Până la urmă, bărbatul a fost prins de poliţişti şi va fi prezentat procurorilor.

Oamenii legii spun că acesta este recidivist şi că a fost eliberat după ce a executat doar trei ani dintr-o pedepasă de cinci ani. El a fost condamnat în 2017 la cinci ani de închisoare, după ce a atins mai multe fetiţe într-o baie. A fost însă eliberat în 2020, din Penitenciarul Bistriţa.

Ce spun poliţiştii

„În jurul orei 11.45, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către o persoană, cu privire la faptul că un bărbat care se afla într-un parc din municipiu, alături de un minor, ar fi avut un comportament care părea a fi suspect, acesta luând copilul în braţe, mai apoi îndreptându-se într-o zonă cu vegetaţie.

După ce bărbatul a fost informat despre faptul că va fi solicitată prezenţa unui echipaj al poliţiei, cel în cauză a părăsit parcul, deplasându-se într-o direcţie necunoscută cu minorul. În urma sesizării la numărul unic de urgenţă 112, la nivelul municipiului s-au constituit cu operativitate echipaje de poliţişti în vederea depistării bărbatului, acesta fiind identificat după aproximativ 10 minute de la solicitare. Precizăm faptul că la momentul depistării, minorul nu se afla în prezenţa acestuia.

Totodată, au fost demarate verificări pentru stabilirea locului în care se află minorul, copilul fiind găsit la domiciliu, alături de reprezentanţii legali. Bărbatul a fost condus la sediul unităţii de poliţie, în acest moment fiind efectuate cercetări privind comiterea infracţiunii de agresiune sexuală, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, au informat reprezentanţii Poliţiei Cluj.
 

FOTOCREDIT: stirimed.ro

 

Adauga comentariu