Pedeliștii Tișe-Boc-Buda, aciuați în PNL Cluj, au “înfrânt” în fieful lor tradițional

Județul Cluj a fost adjudecat “en fanfare”, la alegerile de ieri, de către Alianța USR-PLUS cu 32.34% (117,391 voturi).

PNL Cluj, condus pe acte de către eurodeputatul Daniel Buda, proaspăt salvat de clopoțel (adică de munca depusă de alte filiale în țară) de la rușinea de nu a mai avea un “coledzi” liniștit la Bruzelles, a reușit un performant loc doi cu 30.25% (109,788 voturi). Deh, e peste media pe țară, așa că va putea râgâi, satisfăcut, “e victorie, dom’le”. Locul II pe propria moșie nu este victorie, dar încă nu am văzut vreun politician român să aibă bunul simț să recunoască un eșec atunci când acesta îi aparține. Eșecurile sunt, întotdeauna, ale altora.

PSD Cluj a reușit, la Guvernare fiind, cu pita și cuțitul în mână și laptele și mierea pe străzi, un amărât de 10.78% (39,128 voturi). Credeți că Nasra va fi fiind mazilit? Ași! Eșecul nu este al lui, ci al lui Dragnea!

Ucu Rus a primit pe ProRomânia: 3.70% (13,429 voturi), mai puțin ca inexistenta filială a PMP Cluj care a luat 4.29% (15,586 voturi).

UDMR Cluj a luat 9.96% (36,159 voturi). Mvai, unde sunt procentele de altă dată?

În ceea ce privește ALDE Cluj, cu cele 2.88 procente (10,476 voturi), nu putem decât să constatăm că “urât a mai îmbătrânit Gerard Depardieu” în acest partid.

Probabil că săptămâna aceasta se va mai discuta o vreme despre victoriile și eșecurile politicienilor clujeni. Demisii nu veți vedea. În fond vine bine meritatul concediu, sau bine meritata vacanță – lumea va fi mult prea ocupată cu privire la destinații, la protecția solară și alte chestii mai importante decât lipsa de activitate sau erodarea de imagine din propriul fief.

Așteptăm, cu interes, localele și sperăm să reziste Alianța USR-PLUS până atunci, cât să dea un candidat pentru județ și unul pentru Primăria Cluj-Napoca.

Adauga comentariu