Pedelistii, asteptati cu usile inchise la Prefectura

Dupa ce primarul PDL al Clujului, Emil Boc a ales o dezbatere PMP de la Bucuresti in detrimentul mitingului pedelist anti – guvern de la el din oras, portocaliii clujeni au avut parte de inca un esec: la Prefectura au fost intampinati cu usile inchise.

Dupa discursurile din Piata Lucian Blaga, alaiul de aproximativ 10.000 de pedelisti, veniti cu autobuzele in Cluj din mai toate judetele tarii, au marsaluit pe strada Memorandumului si apoi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 pana in fata Prefecturii. Ca la orice protest anti-guvern participantii mitingului aveau de transmis si o petitie catre Palatul Victoria, prin reprezentantul in teritoriu: institutia prefectului. Ajunsi acolo, presedintele organizatiei clujene, Daniel Buda, alaturi de senatorul Alin Tise si Ioan Oltean, vicele PDL au luat initiativa si au vrut sa intre in Prefectura si sa lase un exemplar din “Cartea Neagra a Guvernarii USL”. Au ajuns insa sa discute prin usa intredeschisa cu jandarmul si cu un reprezentant al Prefecturii fara sa fie lasati sa intre, desi, sustin pedelistii clujeni, aveau o intelegere cu prefectul Vuscan.

“Din pacate nu am avut cui sa lasam, inteleg ca domnul prefect a dat dispozitie expresa sa nu primeasca nimeni nimic la prefectura, mi se pare anormal, nu facem decat sa lasam acest material, nu este nimic explozibil aici. Practic surprindem viata romanilor in aceasta carte, este indecent din partea domnului prefect sa dispuna sa nu primeasca nimic la Prefectura din partea noastra, in conditiile in care, repet, s-a vorbit cu domnul prefect adineauri, in urma cu vreo trei ore si a spus sa lasam acest material laPrefectura. Mi se pare de bun simt sa primeasca macar acest material scris, nimic altceva. Din pacate domnul prefect Vuscan nu este un om care sa fie aproape de cetateni, a demonstrat-o si astazi, o data in plus”, a spus Daniel Buda.

Cu coada intre picioare, pedelistii s-au intors in multime, au mai dat cateva declaratii, iar apoi s-au imprastiat, blocand traficul in zona minute bune.

“Este nedemn pentru prefect, am fost si eu prefect si stiu ce inseamna sa-ti indeplinesti atributiile, este vorba de 25.000 de oameni care au dorit sa lase o petitie. Este inadmisibil ca domnul prefect platit din bani publici, cu care s-a vorbit in prealabil, sa de bir cu fugitii, sa nu accepte nici macar primirea unei petitii. Am avut o parere buna despre domnul Vuscan, care astazi s-a schimbat. Nu e vorba de lipsa de respect fata de un partid, e vorba de lipsa de respect fata de 25.000 de oameni care au fost astazi la Cluj si fata de cei 16% care au votat PDL. Persoana care asigura permanenta in institutie trebuia sa primeasca aceasta petitie”, a spus si Alin Tise.

Adauga comentariu