Pe sub stăvilarul lui Șurubi, “toate alea” se duceau duios la vale – FOTO și VIDEO

Despre mustăcioara city manager-ului Gheorghe Șurubaru aka Șurubi am tot scris, despre pasiunea lui pentru popice așișderea. Ca să nu mai discutăm despre priceperea „trânsului” în curățenia la bordură. Am cam ignorat în ultima vreme stăvilarul acestui aprig „menejer” de oraș. Anul trecut, cu mare mândrie, și Șurubi și boss-ul superior Boc anunțau că au montat un baraj, pe Someș, în Grigorescu.

stavilarul lui surubaru

Stăvilarul urma să oprească toate deșeurile ușoare care vin din amonte. A costat și o căruță de bani mega opritoarea de plasticuri a lui Șurubi & Co: vreo 60.000 euro. Să nu vă gândiți că numai balonul cilindric umflat cu aer, adică sistemul de oprire plutitori – numele pompos, care să impresioneze norodul – a costat atâta amar de bănet. Investiția de pe Someș a mai inclus și patru panouri fotovoltaice și o cameră de supraveghere. Cumva trebuie justificați cei 60.000 euro.

stavilarul lui surubaru

La început, stăvilarul a funcționat cam prost, s-a și stricat, l-au demontat domnii de la Primărie, l-au pus la loc și tot așa. Ne-am gândit că la un an și jumătate de la montare, poate e util barajul. Dar, vai, ce naivi am fost. Investiția de 60.000 euro e la fel de penibilă ca la început. Adicătelea cum ar veni, gunoiul trece pe sub baraj. E drept, unele deșeuri se mai opresc, dar prea puține.

stavilarul lui surubaru

Am fost curioși să aflăm ce părere au cetățenii orașului de cinci stele despre barajul lui Șurubi. Iată ce ne-au răspuns oamenii:

“Gunoaiele se adună acolo, dar tot trec pe sub instrumentul ăla, nu știu ce îi ăla acolo, deci l-o făcut de pomană”.  

“O venit copaci, lemne și o trecut tăt tăt pe sub...Ce o pus ei....Bani în zadar dați”

Nu sunt deloc încântați clujenii de performanțele lui Ghiță Șurubi.

“Păi să îl facă calumea, deci dacă l-o făcut să nu treacă gunoaiele să meargă prin oraș, atunci așa să fie făcut că îi meseriaș, am înțeles, Șurubaru”, ne-a spus o doamnă care locuiește în Grigorescu.

Rezultatele ineficienței stăvilarului lui Șurubaru se văd câteva sute de metri în aval. În zona Sălii Sporturilor, Someșul arată ca o orezărie decorată cu PET-uri prin care păsările și-au făcut cărări.

gunoaie somes

 

Adauga comentariu